Eğitim- Bir- Sen'den yardım çağrısı

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın’a destek ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın ; aralıksız süren saldırılar yüzünden ekmek parasının Türk parasıyla 17 liraya çıktığı Suriye’de ‘Acil Un’a İhtiyaç Var’ sloganıyla un kampanyasını yeniden başlattıklarını söyledi.

Aydın , İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından kurulan fırınlarda un stoklarının bitmek üzere olduğunu ifade ederek “Suriye’de, başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için temel gıdaların acil ulaştırılması şart Suriye’de ekmek üretimi duracak seviyeye geldi, kardeşlerimiz için acil una ihyacımız var” dedi.

Murat Mengen ; Suriye'de hastane ve okulların yarıdan fazlasının yıkık ya da kullanılamaz halde olduğunu biliyoruz. Öğretmenlerin doktorların birçoğunun ülkeden ayrıldığını ya da hayatlarını kaybettiklerini , öğrencilerin çocukların on binlercesinin yetim mağdur ve mazlum durumda olduğunu tüm dünya biliyor dedi.

Mengen ; Acil kodlu bu çağrıya Sakarya Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak bizler de kulak veriyoruz ve bunu bir sosyal sorumluluk meselesi olarak görüyoruz. Sakarya’da 4 binden fazla üyemiz ile 16 ilçemizde bu çalışmalara maddi manevi destek olarak gönül coğrafyamızın mazlum ve mağdur mensuplarına omuz vermeyi bir görev biliyoruz.

Eğitim-Bir-Sen ailesinin il ve ilçe yönetimlerinden başlayarak , kurum temsilcileri ve tüm üyelerimizin ailemiz arkadaşlarımız akrabalarımızın ve tabi ki duyarlı sorumlu gönüllü herkesin bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğini biliyoruz. Yardımları Suriye'deki minik yetim, mazlum ve mağdur yüreklere ulaştırabilmek için, hayati tehlikeleri göze alarak yollara düşenlerin çabalarına saygı duyuyoruz dedi.

Sebahattin Aydın un kampanyasına katılmak isteyenlerin İHH il merkezi , İlçe temsilcileri , Eğitim-Bir-Sen il yönetimi, ilçe temsilcileri , kurum temsilcileri aracılığı ile ya da açıklama kısmına ‘’Suriye Un ‘’ yazarak ;

Sakarya İnsan Hak ve Hurriyetleri ve İnsani Yardim Derneği Turkiye Finans Adapazari Subesi İBAN: TR16 0020 6001 0901 7300 5800 02 hesap numarasına para yatırabileceklerini söyledi.

Ziyaret sonunda Murat Mengen , Sebahattin Aydın’a kurumsal tablo hediye etti.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]