Ecevit Keleş'ten zehir zemberek açıklama!

Yerel seçimler yaklaşırken Sakarya\'da da partiler arası çekişme günden güne kendini hissetirmeye devam ediyor.

Sakarya CHP ve AKP teşkilatları arasındaki çekişme Ecevit Keleş\'in yaptığı açıklamalarla yeni bir şekil aldı. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ecevit Keleş yazılı bir açıklama yaparak, AKP İl Başkanı Recep Uncuoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na cevap verdi.

Ecevit Keleş\'in açıklaması şöyle;

Rant içinde yüzen yandaşlarıyla, yetimin hakkını, kul hakkını dahi gözetmeyen, köylünün arazisini, çeşmesini Bütünşehir Yasası’yla gasp eden, yağmalayan bir iktidar dönemindeyiz.

Biz, mahalle mahalle, sokak sokak vatandaşlarla buluştuk, buluşmaya devam ediyoruz. Elbette bu yetmiyor. Akil insanlarla oturup konuşuyoruz. Bu memleketin geleceğini ilgilendiren her işte, işin uzmanlarına danışıyoruz. Aklın akıldan üstün olduğunu, bilimin öncülüğünde kabul ediyoruz.

UNCUOĞLU’NUN DA REÇETESİNİ KESECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm sivil toplum kuruluşlarıyla fikir alışverişinde bulunduk ve Kentsel Dönüşüm adı altında gerçekleştirilen rant planlarını Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yöneticilerinin tek tek yüzüne vurduk. AKP İl Başkanı Recep Uncuoğlu ipe un sermeye devam etsin. Millete Kentsel Dönüşüm adı altındaki rant planlarına karşı halkımıza verdiğimiz tavsiyelerden rahatsız olmuş. Bilse ki o öneriler bu memlekette nerelerde kullanıldı, bilse ki o önerileri kimler nerede yazıyor, söylediği laftan, cehaletinden utanır. Uncuoğlu hiç merak etmesin, kendisine de yeri gelecek reçetesini keseceğiz.

PİŞMAN OLACAKLAR

Bütünşehir yasası dediler, köylünün merasını gasp ettiler. Millete tek bir şey bile sormadılar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak kapatılan tüm belediyelerde referandum düzenledik. Halkımızın "Hayır belediyemi kapatamazsınız" demesine rağmen yine "Ben yaptım oldu" düşüncesinden tek adım geri atmadılar. Pişman olacaklar. Nasıl ki okullardaki kılık kıyafet yönetmeliğinde geri adım atmak zorunda kaldılar, pişman oldular, bu işte de pişman olacaklar.

DİK DURAMAZLAR

Bitirdikleri çiftçiliğe son darbeyi Bütünşehir Yasası’yla vurarak, her yeri mahalle ilan ederek, köy kanunlarını yok ettiler. Uncuoğlu konuşuyor ama biraz cesaret sahibiyse bir köye gitsin ve her hangi bir çiftçiyle sohbet etsin. Sorsun bakalım hali vakti nasıldır, ödemeleri ne kadardır, borcu harcı nedir diye. Kürsülerden hazır metinleri okuyup eveleyip gevelemek kuyruk acısını çok net ortaya çıkarıyor. Haline, kıvranmalarına üzülüyoruz. Dik durup da biz çiftçimizin halini vaktini düzelttik, borç batağına sokmadık diyecek hali yok, zaten beklemiyoruz. Bunların dik durabilecek kabiliyetleri de yok. Olsaydı memleketin geleceği, meralar, birinci sınıf tarım arazileri gasp edilmek istenirken Söğütlü Beylikkışla’da olurlardı.

Bu memleket biliyor ki, halk için değil rant için yapılan yatırımlar Gar Meydanı düzenlemesindeki havaya atılan trilyonlarla başlar, kişiye özel yapılan planlarla devam eder. Binlerce kişiyi “yerimi gasp ediyorlar” diye mahkeme kapılarında süründüren, Recep Uncuoğlu ve AKP zihniyetinin ta kendisidir. Bilinçliyken bile vatandaşın hakkını savunamayacaklar, binlerce kişiyi kapılarda sürgün edecekler sonra çıkıp tüm ülkede yaşanan Kentsel Dönüşüm krizlerini görmezden gelecekler. Uncuoğlu açsın Sakarya haritasını baksın. Gözlerini açsın, Sapanca’da her hafta belediyeye karşı eylem yapan yüzlerce vatandaşı görsün. Eğer hala halkımız rahat ve rant yok diyorsa, ona buna bu memleketin toprağını peş keş çekmedik diyebiliyorsa helal olsun diyeceğim. Hoş, 15 Ekim 2005’te Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı olan Başbakanı dahi "Ben ülkemi adeta pazarlamakla mükellefim"diyebilen bir İl Başkanı’ndan bunları görmesini beklemek zor olur. Anlamazsa eğer sıkıştığı yerde Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na sorsun. Desin ki, bir kere bile Sakarya’yı görmemiş olan Ankaralı bir şirkete memleketin geleceğini yaptırdığımız planlara oturup bir bakalım.

İLİM İRFANDAN YOKSUN

AKP yüzde 70 oy alacakmış. Millete yalan söylemeyi bir kenara bırakıp kendilerine de yalan söylemeye başladılar. Bu milletin oy hakkını pervasızca hor görüp "Yüzde 70 alacağız" diye bağırmak ancak ilimden irfandan yoksun, siyaseti memleketin geleceği görmeyen bir düşünce tarzının örneği olabilir. Kendi anketlerini bile yalanlayıp temeli olmayan yüzdeler söylemeleri, yalanlarına bir yalan daha ekleme kabiliyetidir. Bu yeteneklerini geliştirdiklerinden ötürü kutluyorum.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, internet arama motorlarında "Ecevit Keleş ve rant" diye aramalar yapmaktaymış. Toçoğlu önce Sapanca’da su fabrikasına özel yaptırdığı imarların hesabını versin sonra kelimelerin manalarını araştırsın. Toçoğlu, Google’da neyi ne kadar aratırsa o sonucu alacağını bilemediğinden, kendisinin Google’da da en çok “rant” kelimesinin anlamını aramış olduğunu görüyoruz. Birisinin kendisine internet arama motorlarının özelliklerini anlatmasını isteriz ama kendisi müsterih olsun ve hiç merak etmesin, yaptıkları işlerin iç yüzünü karıştırıp, manalarını hiç sağda solda aramasınlar. Halkımız kendisine de AKP’ye de rantın, yandaşı doyurmanın ne olduğunu sandıkta çok iyi anlatacaktır.

18. MADDE UYGULAMASI VE SASKİ

Sayın Toçoğlu ve Uncuoğlu, Sakarya’da yaptırdığınız 18. Madde uygulamasıyla insanların arsalarını yüzde 40 DOP (Düzenleme Ortalık Payı) oranıyla alırken ne kadar arsa kazandınız, bunları kazanırken vatandaşlarımızı ne kadar mağdur ettiniz. Bunları da 18 uygulaması yaptığınız yerlerde vatandaşlarımızla konuşurken cevabını alırsınız. Büyükşehir Belediyesi’nin yan kuruluşu olan SASKİ, proje onay bedeli almaktadır. Türkiye’nin hiçbir Büyükşehir Belediyesi’nde böyle bir uygulama söz konusu değildir. Bu rant değil de nedir?

HALKIMIZ CEVABINI VERECEKTİR

Cumhuriyet Halk Partisi bu memleketin, halkımızın, dünün ve yarınların sigortasıdır. Biz olduğumuz sürece ne bu memleketi bölmeye ne pazarlamaya ne peş keş çekmeye güçleri yetebilir. Biz, onlar gibi kürsülerden eveleyip gevelemiyoruz. Halkın içindeyiz, her gün, her saat halkımızla beraberiz, omuz omuzayız, el eleyiz. Hiç merak etmesinler, acele de etmesinler, tepeden tırnağa hepsinin cevabını halkımız çok iyi verecektir.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]