EBS Kadınlar Komisyonu bir araya geldi

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Kadınlar Komisyonu, Kasım ayı olağan toplantısı komisyon üyeleri ve ilçe kadın komisyonu temsilcileri ile gerçekleştirildi.

Eğitim Bir-Sen Sakarya Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Hayrunnisa Yavuz, “Eğitimde çalışanların çoğu kadın ama üyelerin çoğu erkek. Kadınlara ulaşmamız için onları yetkili kılmamız lazım. Bizim öne çıkan özelliklerimizden biri de sendikacılıkta kadına verdiğimiz değer ve onlara yol açmamız. Kadın komisyonunun çalışmaları sayesinde birçok ilçede üye sayısının hızla artış gösterdiğini görüyoruz. Bu çalışmalarımız gayet verimli oldu, toplumsal anlamda da yansımalarını gördük’’ dedi.

Yavuz ; Yönetime katılmanın yolu örgütlü olmaktan geçmektedir. Kendi değerlerimiz ile sistemin içinde yol almalıyız. Yolumuz çetindir. Bu yolda yürürken zorlanacağız, kırılacağız ama eğilmeyeceğiz, yaralanacağız ama yılmayacağız. Duruş çizgimizden, misyon ve vizyonumuzdan asla taviz vermeyeceğiz

Toplumun refahını istenen düzeye çıkarmak ve gelecek nesilleri medeniyet değerleri korumasında ideal nesil düzeyinde görmek istiyorsak, eğitime ve öğrenciye bakışımızı netleştirmeli, belki de yeniden gözden geçirmeliyiz. Çünkü bir milletin kültürünün, değerlerinin teminatı, yeni neslin iyi yetişmesi ve değerlerine sahip çıkmasıyla olacaktır. Burada en büyük sorumluluk öğretmenlerimize düşmektedir. İyi, doğru ve güzel neredeyse biz orada olmaya, haksızlıkların, adaletsizliklerin karşısında durmaya devam edeceğiz. Kadın katılımı, kadınların sendikada aktif görevler üstlenmeleri, sorunların çözümünü hızlandırması bakımından çok önemlidir dedi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]