Dünya'ya kafa tuttu, Dünya'nın 5. büyüğü oldu

Hollanda’nın Başkenti Amsterdam’da yapılan Veteranlar-Ustalar Dünya Şampiyonasında Sakarya ve Ülkemizi temsilen katılan Türk Milli takım sporcusu Bayram Akdemir çıkarttığı güzel maçların ardından Dünya 5.si olmayı başardı.

99 Sakarya depremden bu yana Sakarya ve Ülkemizi Veteranlar-ustalar Judo turnuvalarında ilimizi temsil eden Bayram Akdemir bu kez Sakarya’dan Dünya şampiyonasına katılan tek isim olarak katıldı. Müsabakadan bir gün önce 4 kilo fazlalığı bulunan Akdemir, bu kilo fazlalığını bir gün içinde büyük bir azimle vererek, daha önce belirtilen 90 KG bandında yer aldı. Bu kendisinde büyük güç kaybı yaşatsa da, inancı ve Türk bayrağını dalgalandırmak arzusu hedefinden saptırmadı.

Grup finalinde

Hollanda Amsterdam’da yapılan Dünya’nın en iyi Judocuların katıldığı büyük dev organizasyonda M5 90 KG’de mindere çıkan Bayram Akdemir, ilk turda bay çekti. 2. turda Fransız rakibini hava da ipponlayıp rakiplerine göz dağı verdi. 3. Tur’da İtalyan rakibine minderi dar etti. Grup finalinde namaglup, şampiyonlar şampiyonu Rus rakibi Andrea Calin’e son saniye de yenilerek final şansını yitirse de 3. Lük maçına çıkmaya hak kazandı. 3. Lük maçına sakatlıkla başlayan Akdemir, sağlık problemi oluşmaması adına maça çıkamayıp Dünya’nın 5.si oldu. Türk Milli takımına 5.lik kazandırmayı başardı.

Akdemir Kimdir?

Sakarya Judo İl Temsilcisi, Antrenör, Usta-Veteran Milli Sporcu Bayram Akdemir, Judo’ya gönülden bağlılığını çocuklarını da başarılı, şampiyon sporcu yaparak ortaya koyarken, Judo’ya verdiği maddi ve manevi destekleriyle de Sakarya’da 2 kulüple birlikte faaliyetlerini sürdürüyor. Başarılı bir spor adamı olan Akdemir, siyasetçi ve iş adamı olarak da hayatını sürdürüyor. Şüphesiz Akdemir’in en büyük destekçisi eşi ve çocukları. Başarı ve gücünü de büyük Judo ailesinden alıyor.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]