Dünya Kudüs Günü Sakarya'da kutlandı

Sakarya Adalet Girişimi (SAGİR) Başörtüsü Platformu ‘Dünya Kudüs Günü’ vesilesiyle bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından vatandaşlara helva dağıtıldı.

Atatürk Bulvarı Şemsiyeli Park önünde toplanan yaklaşık 150 kişi Dünya Kudüs Günü’nü kutlamak ve İsrail’i lanetlemek için eylem yaptı. Eylemde basın açıklamasını okuyan SAGİR adına Muhammed Duman, “ Bugün günlerden Kudüs. İmam Humeyni’nin ümmete miras olarak bıraktığı bugünlerde bir kez daha küresel istihbarata karşı birliğimizi ve dayanışmamızı ilan etmek, Gazze için yanan yüreklerimizi birleştirmek ve sözlerimizi eyleme dönüştürecek bir karanlık ortaya koymak için bir araya geldik. Kudüs Müslümanların namusudur. Kudüs meselesi Müslümanların merkezi meselesidir. Kudüs’ün kurtuluşu ümmetin kurtuluşudur. Kudüs’ün kurtuluşu Müslümanların zilletten izzete geçişinin dönüm noktasıdır. Siyonistler Kudüs’ün kurtuluşunun onlar için sonun başlangıcı olduğunun farkındalar. Bu ihtimali tamamen devre dışı bırakmak için ve Müslümanlara diz çöktürmek adına bugün Gazze’ye soykırım yapıyorlar. Gazze’de çocuk, kadın, yaşlı demeden yüzlerce Müslüman’ı katlettiler, binlercesini yaraladılar. Ama asla hedeflerini ulaşamayacaklar. Filistin meselesi hepimizin önünde bir imtihandır ve Kudüs’ü özgürleştirmek ancak siyonizme küresel kapitalizme ve emperyalizme karşı küresel intifadayı başlatmakla mümkündür. Kudüs’ün özgürleşmesi İsrail denilen zehirli hançerin Ortadoğu çoğrafyasından sökülüp atılması ile mümkündür. Ya Rabbi senin yolunda kalplerimizi ve ayaklarımızı sabit kıl. Bize şehadeti nasip et. Bizi nimet verdiklerinin yoluna ilet. Bizi nebirlerle, sıddıklarla, şehitlerle ve salihlerle birlikte haşr et. Bizi özgür Kudüs’te Mescidi Aksa’da saflar halinde aynı secdede buluştur” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Kudüs ve zulüm gören Müslümanlar için dua yapıldı. Duaların ardından vatandaşlara helva dağıtıldıktan sonra grup olaysız şekilde dağıldı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]