Dr. Fatih Erbakan, öğrencilere Necmettin Erbakan'ı anlattı

Adabilim Okulları şubat ayı son etkinliğinde, eğitim hayatı ve siyasi kariyerinin yanı sıra sabrı ve azmi ile gelecek nesillere örnek olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı öğrencilere tanıttı. Fatih Erbakan, öğrencilere babası ve hocası olan Necmettin Erbakan'ı anlattı.
 
Adabilim Okulları ''Erbakan haftası etkinlikleri'' kapsamında  Dr. Fatih Erbakan'ı konuk etti. Okulun konferans salonun da öğrencilere hitap eden Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan'ın ilmi yönüne vurgu yaparak  “Erbakan Hoca akademik hayatı boyunca eğitim aldığı okulları hep birincilikle tamamlamıştır. O yalnızca siyaset adamı, dindar ve takva sahibi bir şahsiyet olarak değil pozitif ilim alanında da bütün İslam alemine örnek olmuş bir insandır.” dedi.
 
Değerler eğitimi komisyon başkanı Süleyman Akyüzlü yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek “Öğrencilerimizle Erbakan hocanın çalışmalarından oluşan panolar hazırladık, hayatının konu alındığı video filmler izledik ve resim sergisi oluşturduk. Okul olarak bu çalışmalarımızla örnek şahsiyetlerin başarısının altında yatan değerlere vurgular yaparak ufku açık geleceğe ümitle bakan nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Sakarya Üniversitesi'nde de anıldı

Sakarya’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları tarafından Erbakan Haftası kapsamında “Hepimizin Hocası Erbakan” adlı bir panel düzenlendi. SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda yapılan panele konuşmacı olarak İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Arif Ersoy ile Necmettin Erbakan’ın oğlu ve Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan katıldı.

Panelde ilk olarak söz alan Prof. Dr. Arif Ersoy, Erbakan’ın bir fikir adamı olduğunu belirterek, “Merhum Erbakan, bir kişiyle konuştuğunda onun fikir anlayışını ve düşünce yapısını anlayabiliyordu. Erbakan görüneni değil perde arkasındakileri de görebilen bir kişiydi. Onu önder ve lider yapan da bu özellikleriydi” dedi.

''Erbakan’ın düşünceleri sorunları çözer''

Erbakan’ın ilmini ve inancını bütünleştirebildiğini ve olayları tüm yönüyle inceleyebildiğini söyleyen Prof. Dr. Ersoy, “Erbakan, bilgisini ve donanımını insanların anlayacağı dilde anlatmayı çok iyi bir şekilde başarıyordu” diye konuştu. Bugün yaşanan sıkıntıların ise mevcut sistemin bir ürünü olduğunu belirten Prof. Dr. Ersoy, “İşsizlik sorunu sistemden gelen bir sorundur. Bunun yenmek de Erbakan gibi düşünenlerin, istikrar, tevhit ve adalete inananların başarısı olacaktır” ifadelerini kullandı.

''Erbakan oldukça donanımlı bir insandı''

Fatih Erbakan ise konuşmasında babası Necmettin Erbakan’ın pozitif ilimler konusunda oldukça donanımlı bir kişi olduğunu dile getirerek, kendisinin bu yönüyle de ön plana çıktığını söyledi. Erbakan, “Kendisi üst düzeyde donanımlı bir insan olmaya önem vermiştir ve bunu hayatında da gerçekleştiren bir insandır. Aynı zamanda ideolog yönüyle de fikir ve düşünce üreten, yeni kelimeler kazandıran bir düşünce adamıydı” diye konuştu.

Necmettin Erbakan’ın adil bir dünya için Milli Görüş hareketini başlattığını ve tarihten yola çıkarak yeni bir zihniyet meydana getirdiğini söyleyen Fatih Erbakan, “Milli Görüş, hakkı üstün tutan, barışçı ve medeni bir zihniyettir. Babam sadece konuşan değil söylediklerini yapan bir kişiliğe sahipti” ifadelerini kullandı.

Program sonunda ise konuşmacılara hediye takdim edildi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]