'Domuz gribi vakaları şu anda düşme döneminde'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, domuz gribi vakalarına ilişkin, "Şu anda düşme döneminde. Bu hafta ve önümüzdeki hafta itibarıyla beklediğimiz o ki vaka sayısında düşmeler devam edecek. Griple ilgili konu gündemden kalkmış olacak" dedi. 

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş\'u ziyaret eden Müezzinoğlu, bir gazetecinin, "Domuz gribinden ölümler devam ediyor, vakalarda artma ya da düşme var mı?" sorusu üzerine, kasımda başlayıp nisanda son bulan dönemde pikler (zirve) yaşadıklarını söyledi. 

Bu yıl şubat sonu başlayan ve gecen ay devam eden grip vakalarında artış yaşadıklarını vurgulayan Müezzinoğlu, "Şu anda düşme döneminde. Bu hafta ve önümüzdeki hafta itibarıyla beklediğimiz o ki vaka sayısında düşmeler devam edecek. Griple ilgili konu gündemden kalkmış olacak" diye konuştu. 

Müezzinoğlu, genel seçimlerle ilgili soruya da seçim atmosferine girdiklerini, gelecek hafta adaylık listelerinin Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verileceğini anımsattı. 

Seçimlerin demokrasi, milli irade, hak ve hukuk adına başarılı geçmesini dileyen Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, milli iradenin ve sandığın hukuku anlamında geçtiğimiz 60 yıl içinde çok ağır bedeller ödedi. 1960 darbesinde milli iradenin temsilcileri, idamla cezalandırılarak bedel ödedi. 12 Mart muhtırası, 1970\'li yıllarda, 28 Şubat 1980 darbesi, bütün bunların ağır bedellerini ödeyen tek kitle var, millettir, milletin iradesidir, sandığın hukukunun korunamamasıdır. AK Parti döneminde de benzer süreçlerin yaşanması için birçok tuzak kuruldu. Çok şükür ki milli iradenin hak ve hukukuna müdahale edilememesiyle ilgili AK Parti iktidarı, milletten yana durdu.

Milletin hak ve hukukunu belirli hesap yapanlara teslim etmedi. Bu anlamda 7 Haziran seçimleri önemli."

- "Siyasetin bu ülkeye çok borcu var"

Müezzinoğlu, siyasetin 7 Haziran seçimlerinden sonra ülke ve millete çok borcu olacağını kaydetti.

"İnşallah AK Parti, yeni anayasa borcunu da milli iradenin verdiği yetkiyle başaracaktır" diyen Müezzinoğlu, "Ondan sonra bu milletin kaderiyle hiç kimsenin oynamayacağı, tuzaklar kuramayacağı süreçleri inşallah bu millet yaşayacaktır. Milletin hakkı da budur. \'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir\' diyorsak, bu hak ve hukuka herkes saygı duyacak. İnşallah 7 Haziran seçimleri de bu anlamda tartışılamayacak sürecin son noktasını koyduğu gün olacak. Hayırlı olmasını temenni ediyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Hastanelerde sağlık personeli sıkıntısı yaşandığı iddiasına ilişkin soru üzerine Müezzinoğlu, gerek yoğun bakım yatak sayıları, gerekse yatan hastalarda yoğunluğun olduğu mevsimler bulunduğuna dikkati çekti.

"Bu, aralıkta başlıyor, mart sonuna kadar bu anlamda yoğunluklar yaşıyoruz" diyen Müezzinoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Bir saat 15 dakika film bekliyor\' diyorsak dünyanın hiçbir yerinde bir dakika ya da 5 dakikada film çekilen ülke yok. Neticesinde bunun da planlaması ve sistematiği olacak. O nedenle çok iddialı bir cümle söylüyorum: İster Almanya, Fransa, Hollanda, ister Amerika, röntgen filmlerinde gerek laboratuvar gerekse MR gibi ileri tekniklerde dünyanın en hızlı hastasına cevap veren ülkelerin başında geliyoruz. Acil hizmetlerinde ve hizmet sunumunda yakaladığımız bu başarıyı neye rağmen yakaladık?

OECD ortalamasına göre, hekim sayımız bu ortalamanın yarısı. OECD ortalamalarının üzerinde hizmet verme kalitesi varsa bu, ülkenin sağlık alanındaki iki şeyini gösterir. Birincisi, iyi yönetildiğini, ikincisi de sağlık hizmeti sunanların fedakarlığı ve gayretini. Hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın da bu hizmeti alırken duygusal değil, sağduyulu, sabırlı ve reel olmalarını arzuluyoruz. Daha iyisini yapmak için gece gündüz çalışan yönetim anlayışı var. İnşallah çok daha iyisini ekibimiz, hekimimiz ve sağlık çalışanlarıyla hep birlikte yakalayacağız."

Müezzinoğlu, daha sonra İl Sağlık Yatırımları Değerlendirme ve Karar Toplantısı\'na katıldı.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]