Doktora bıçaklı saldırı

Yazlık Aile Sağlığı Merkezinde bir doktor uğradığı saldırı sonucu bıçakla yaralandı

Yazlık ASM’de dün meydana gelen olayda bir doktor bıçaklandı. Edinilen bilgilere göre  ismi öğrenilemeyen  bir şahıs,  iddialara göre ehliyet için sağlık raporu istedi. Ancak doktor Fikret Ö. ile şahıs arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine şahıs, doktoru iki yerinden bıçakladı. Saldırgan şahıs vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edilirken, yaralı doktora ilk müdahaleyi meslektaşları yaptı. Yaralı doktor, Sakarya Eğitim ve araştırma hastanesine sevk edilirken, sağlık camiası saldırı kınarken, sağlık çalışanları ve mesai arkadaşları doktoru hastanede ziyaret etti.
Serdivan İlçesi'nde, aile hekimi Dr. Fikret Öztürk, ehliyet için rapor vermediği 24 yaşındaki Mehmet Ş.  tarafından karnından ve bacağından bıçaklandı. Dr. Öztürk, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, aile hekimleri Aile Sağlığı Merkezi önünde saldırıya tepki gösterdi.

Dün, Serdivan Yazlık Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen Mehmet Ş., iddiaya göre ehliyet için gerekli sağlık raporu almak istedi. Mehmet Ş. sağlık raporunu alamayınca Dr. Fikret Öztürk'ü bıçakladı. Karnından ve bacağından bıçaklanan Dr. Fikret Öztürk kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 'Hırsızlık' ve 'uyuşturucu madde bulundurmak' suçlarından sabıkaları bulunan Mehmet Ş. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Aile hekimleri, saldırıyı kınamak için bugün olayın yaşandığı aile sağlığı merkezinde bir araya geldi. Ellerinde 'Şiddete hayır' yazılı pankart olan doktorlar, sağlıkta şiddeti sloganlarla protesto etti.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Dr. Mehtap Gürbüz Arslan yaptığı açıklamada, hakimlere yapılan saldırılarda uygulanan kanunların doktorlar için de uygulanmasını istedi. Sağlık yasasının bir an önce çıkarılması gerektiğini ifade eden Mehtap Gürbüz, "Sağlıkta şiddet sona ersin dedik ama bir arpa boyu yol katedemedik. Hala canımız yanmaya devam ediyor. Büyük bir birliğin gücünü göstermek adına bu şiddet dursun, sona ersin. Bundan sonra artık bu şiddet sona erecek, tek bir sağlıkçının burnu kanamayacağı gün gelene kadar biz bu işlerin arkasını bırakmayacağız. Biz sağlıkta şiddet yasası çıksın dedik, çıkarmıyorsunuz mecliste takılıp kalıyor. Bir hakim bıçaklandığında ne yapıyorsanız bizim için de o yapılsın diyoruz" dedi.

Sakarya Tabip Odası Başkanı Dr. Fırat Karadeniz meslektaşlarına yapılan saldırılarda suçlulara gerekli cezaların verilmediğine dikkat çekerek, "2012'den beri bir uzman doktorumuzun katledilmesinden sonra değişen hiç bir şey yoktur. Cezaların komikliği ve kanunlar sağlık çalışanlarının taleplerine duyarsızlıkları şiddete meyilli insanları cesaretlendirmektedir. Suçu işleyen hak ettiği cezayı alsın ki bir daha böyle şeyler yaşanmasın. Yaşanan her şiddet olayı halkımızın hizmet alma hakkından çalmadır. Size sağlık hizmeti sunan hekime ve diğer sağlık çalışanlarına sahip çıkmazsanız sağlık hizmetiniz otomat makinalerinizden yaptığınız alışveriş kadar ruhsuz ve kalitesiz olur" diye konuştu.

Aile hekimleri yapılan basın açıklamasının ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Dr. Fikret Öztürk'ü ziyarete gitti.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]