Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam'a veda yemeği

Vali İrfan Balkanlıoğlu, yaklaşık üç buçuk yıl ilimizde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlik görevini yürüten ve bu yılın Ağustos ayında yayımlanan KHK doğrultusunda bu kurumun kapatılmasıyla görevinden ayrılan Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam için düzenlenen veda yemeğine katıldı.

Tunatan Tesislerindeki yemeğe Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra; Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, STK temsilcileri, Başhekimler ve hastane çalışanları katıldı.

Veda yemeğine katılan herkese teşekkür eden Doç. Dr. Sağlam, idari göreviyle ilgili olarak elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını belirterek, bugüne kadar sağlık hizmetlerinin daha iyi ve etkili bir şekilde sunulması için uğraş verdiğini ve bu konuda kendisine destek olan herkese de müteşekkir olduğunu söyledi.

Sağlam sadece Genel Sekreterlik görevinden ayrıldığını ve bundan sonraki dönemde yine bu güzel şehirde yaşayıp SAÜ Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görevine devam edeceğini ifade etti.

Zaman ve sürelerin çok çabuk geçtiğini, bunun farkında bile olamadığımızı ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Bu nedenle yapılan görevler, bitirilen işler hep gelip geçici şeyler. Geriye kalan ise sadece, ‘Allah razı olsun, çok güzel hizmet etti’ kelamlarıdır. Alınan dualar, kurulan dostluklar ve arkadaşlıklar insanlarda kalıcı izler bırakıyor ve bunlar ebedi hayat için de lüzumlu şeylerdir.

Sağlık mesleğiyle meşgul olan arkadaşlarımız, son derece güzel ve önemli bir görev ifa ediyorlar. Yani insan hayatından çok daha önemli bir şey yok bu dünyada. Bir insanın vücut ya da akıl sağlığı yerinde değil ise, bütün dünya ona ait olsa, bir önemi var mı? İnsanların sağlığına kavuşması için çalışan doktorlarımız, çok kutsal bir meslek icra ediyorlar. Sizin işiniz mesleğin de ötesinde bir sanattır. Çünkü insan vücudu nereye giderseniz gidin değişmez. Kutuplara ya da Afrika’ya da gitsen, hangi rejim gelirse gelsin sağlık çalışanlarının işi değişmez. Ancak komple hukuk değişse bizim Valiliğimiz kalmaz. Biz meslek sahibiyiz ancak sanat sahibi değiliz. Siz hem meslek hem de sanat sahibisiniz” dedi.

Hasan Salih Sağlam’ın mesleği ve temsil ettiği kurumla ilgili son derece güzel hizmetler yaptığını belirten Vali Balkanlıoğlu ayrıca, “Başarılı ve çalışkan bir arkadaşımız olan değerli doktorumuz ile kısa süre beraber çalışma fırsatımız oldu. Ancak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak kendisinden çok memnunduk, beyefendi kişiliği, kendi ifadesiyle verilen ve söylenen her şeyi süratle yerine getirmesiyle çok göz dolduran bir bürokrattı. Ancak doğal olarak sistemde yeniden yapılandırma olduğu için muhakkak biri tercih

edilecekti. Her şey kısmet, nasip meselesi ve belki de hakkında en hayırlısı budur” diye sözlerine ekledi.

Program sonunda Doç. Dr. Sağlam’a başarı belgesi de veren Vali Balkanlıoğlu, bundan sonraki hayatında ve meslek yaşamında başarılar diledi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]