Diyarbakır'da Şehit olan Ali, SAÜ'yü yasa boğdu

Diyarbakır'ın Sur İlçesinde Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesindeki hafriyat alanı yakınında bulunan mezarlık duvarının altına PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda şehit olan polis memurlarından 32 yaşındaki Sakarya Üniversitesi mezunu Ali Sevim'in Eskişehir'de oturan yakınları ve Sakarya'daki arkadaşları yasa boğuldu.

Evli bir çocuk babası olan Ali Sevim'in şehit haberini akşam saatlerinde Şirintepe Mahallesi Akgünler Sokak'ta oturan ve her ikisi de işitme engelli olan Fatma - Eyüp Sevim çifti ile işitme engelli olmayan kardeşi Seyit Sevim'e Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü ile Emniyet Müdürü Engin Dinç verdi. Şehidin babaevinin girişine Türk Bayrağı asıldı. 9 aylık Eyüphan adlı bir oğlu olan Ali Sevim'in cenazesi yarın ikindi namazından sonra Eskişehir Reşadiye Camii'nde kılınacak olan cenaze namazının ardından Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Şehit Ali Sevim'in Sakarya Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği bölümünden mezun olduğu ve atanamayınca polisliği tercih ettiği öğrenildi.

Son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'da dünkü hain saldırıda şehit olan Sakarya Üniversitesi  Teknik Eğitim Fakültesi  mezunu polis memuru Eskişehirli Ali Sevim, kılınan cenaze namazının ardından son yolcuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi içerisinde bulunan hafriyat döküm alanında Çevik Kuvvet polisini taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında Sadi Mezarlığı duvarının olduğu bölgeye önceden tuzaklanmış patlayıcı infilak ettirilmişti.

 Hain saldırıda Eskişehirli polis memuru Ali Sevim (32) ile birlikte 4 polis memuru şehit olmuş, 2 polis de ağır yaralanmıştı. Şehidin al bayrağa sarılı naaşı bugün Eskişehir’e getirildi. Baba ocağına helallik alınması için götürülen naaş, cenaze namazı için Reşadiye Camii’ne getirildi. Şehidin eşi Demet Sevim, naaşın geldiği sırada tabuta bakarak 'O isim oraya yakışmadı, bu sene de Eskişehir'i görecekti göremedi" diyerek feryat etmesi yürekleri dağladı. Cenaze törenine katılmak üzere Reşadiye Camii'ne gelen protokol üyeleri, anne ve babası işitme engelli olan aile yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Şehit Ali Sevim ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasından naaşı cenaze aracına alındı. Cenaze töreni sırasında Özel Harekat polis ekipleri de görev yaptı.

Diğer yandan, cenaze namazının kılındığı sırada ise zaman zaman göğsünde olan eşinin fotoğrafını öpen ve seven Demet Sevim fenalaşınca, hazır bekleyen 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti. Demet Sevim, ardından kadın polis memurlarının yardımıyla yürüdü.Bakan şehidin babası Eyüp Sevim'in elini bırakmadı

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]