Dev Adamlar kupaya çeyrek final turunda veda etti

Basketbolda PTT Erkekler Türkiye Kupası çeyrek final maçında, TOFAŞ ile Sakarya Büyükşehir Belediyespor, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşılaştı.

TOFAŞ, PTT Erkekler Türkiye Kupası çeyrek final maçında Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol’u 80-78’lik skorla mağlup ederek, yarı finale çıktı.

Karşılaşamaya hücum etkili başlayan Sakarya ekibi Harris ve Boothe’un 3’lükleri 6-0 yaptı. Daha sonra Crocker ve Meija ile karşılık veren TOFAŞ, skoru 9-9’a getirdi. Son beş dakikası iki takım da sayı bulmakta güçlü çekti ve periyot 13-13 sona erdi.

İkinci periyotun başında Fall ve Tufan ile pota altından sayılar bulan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 18-15 öne geçti. Daha sonra Meija’nın hücumda sorumluluk almasıyla TOFAŞ, 21-19 skor üstünlüğünü ele geçirdi. Son anlarda Kadji ve Meiha ikilisi ile basketle bulan TOFAŞ, devreye 34-33 önde girdi.

Üçüncü periyota Fall ve Jones’ın sayılarıyla 38-35 Sakarya üstünlüğü ile geçirdi. Periyodun bitimine 5 dakikada 21 saniye kala Owens’ın sayılarıyla TOFAŞ yeniden 40-38 öne geçti. Son bölümde özellikle basket faul ve serbest atış çizgisine giderek sayılar kazanan Sakarya ekibi periyodu 56-54 üstün tamamladı.

Son periyoda savunmayı daha iyi yaparak başlayan TOFAŞ, hücumda boyalı alandan Morgan ve Meija’nın sayılarıyla öne geçti ve skoru 65-61’e getirdi. Çekişmeli geçen son anlarda Sakarya ekibi Harris ile sayılar bulurken, ona karşılık Meija önderliğinde basketler atan TOFAŞ parkeden 80-78’lik skorla galip geldi ve yarı finale yükseldi. Karşılaşmanın en skoreri TOFAŞ’tan 29 sayı ile oynayan Meija olurken, Sakarya ekibin de Lopez 19 sayı ile takımının katkıda bulundu. Müsabakanın yıldızı ödülü de TOFAŞ'tan Meija aldı. 
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]