Deri toplayan görevliye bıçaklı saldırı

Akyazı Vakıf’ta bulunan Besi Çiftliğinde Çiftlik sahibi A.Y. Kurs Görevlilerine bıçakla saldırdı.

Vakıf mahallesinde bulunan bir besi çiftliğinde kurban kesimi yapan M.Y isimli vatandaş derisini Akyazı ‘da hizmet veren bir Kuran kursuna bağışladı. Deri almaları için çiftliğe çağırdığı kuran kursu görevlileri ve dernek başkan yardımcısı deriyi almak üzereyken, kesim Yapan çiftliğin sahibi olduğu öğrenilen A.Y. isimli görevlinin saldırısına uğradı.

İddiaya göre, Kurbanını bir besi çiftliğinde kestiren ve dersini kuran kursuna bağışlayan MY. derisinin almasını istedi. Elindeki deri poşetiyle kesim haneye giren görevli A.C. deriyi poşete koyarken A.Y. isimli kasap deriyi almasına karşı çıkarak kurs yetkilisi  “alıp satıyor musunuz ne yaptığınız belli değil” diyerek sözlü hakaretlerde bulundu.

Bu esnada yetkili A.C. hayvanın sahibinin deriyi bağışladığını ve alınması için gösterdiğini belirtse de A.Y. yüksek sesle sözlü tacizlerini sürdürdü. Kuran Kursu yetkilisi kurban sahibin yakını olduğu ve onun için çağrıldığını belirtti. "kendisi de burada et taksim ediyor. İsterseniz çağıralım gelsin kendisine tekrar sorun" şeklinde konuşmasına rağmen çılgına dönen A.Y., Kuran kursu görevlisine saldırdı.

Ardından başka kasaplarda görevliye saldırdı. Vatandaşların araya girmesiyle kısa süreli arbede yaşandı.  A.C. konuyla ilgili yaptığı açıklamada “ ben buraya kafama göre gelmedim yakınım M.Y beni arayarak burada eş ve dostlarımla kurban kesiyorum derisini ve kellesini kuran kursunda eğitim gören çocuklar için bağışlamak istiyorum müsaitseniz gelin alın dedi. Bende besihaneye geldim. Derinin yerini gösterdiler poşete koymak isterken bu kişi kurban kesimini bırakarak yanıma geldi daha ne olduğunu sormadan alıp satıyor musunuz ne yaptığınız belli değil şeklinde aşağılayıcı hakaretler yaptı. Bende kendisine kurbanı kesen yakınım ve kendisi derilerini alabileceğini söyleyerek bunları gösterdi o da burada isterseniz kendisini çağırın gelsin söylesin demeye çalışmama rağmen elinde kasap bıçağıyla üzerime yürüdü sanki orada zorluk çıkarıyormuşuz gibi bağırarak çıkın dışarı dedi. Bende kendisine cevap verince elindeki bıçakla saldırdı. Üzerime yürüdü. Araya vatandaşlar girmese ölmüş olabilirdim. “ dedi.

Öte yandan Kurs yetkililerini kapıya kadar besihane çiftliği görevlilerinden başka bir kasap yolcu etti. Kuran kursu yönetiminden özür dileyen görevli “ona uymayın o sabahtan beri ayakta çok yorgun o sebepten böyle davranmış olabilir diyerek özür diledi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]