Deplasman yolunda kavga çıktı, yaralılar var!

Sakarya'dan Afyonkarahisar'a maça giden Sakaryaspor taraftarları ile Eskişehir'den İstanbul'a Ümraniyespor maçına giden taraftarlar Pamukova'da karşılaştıkları tesislerde kavga etti.

Her iki kulübün taraftarlarının otobüslere saldırması sonrasında ortalık savaş alanına dönerken, karayolunda trafik durdu. Biri bıçakla 7 kişinin yaralandığı olaylarla çok sayıda taraftar darp edildi. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş "Taraftarların neden olduğu olaylar kontrol altına alındı" dedi.

Afyonkarahisar'a Afjet Afyonspor ile oynayacakları maçı izlemeye giden 3'üncü Lig takımlarından Sakaryaspor'un taraftarları bugün öğle saatlerinde Sakarya'nın Pamukova İlçesi Mekece mevkiinde bulunan tesislerde mola verdi. 1'inci Lig takımlarından Eskişehirspor taraftarları ise Ümraniyespor ile oynanacak karşılaşmayı izlemek için İstanbul'a giderken aynı tesiste mola verdi. İddiaya göre, tesislerde Eskişehirspor taraftarlarının vatandaşlarla tartışıp kavga etmesi sonrasında çıkan olaylar büyüyerek karayoluna taştı. Her iki takım taraftarları da birbirlerinin otobüslerine taş ve sandalyeler fırlatırken, sille tokat kavgalar yaşandı. Otobüslerin camları kırılırken, 7 kişi yaralandı. Taraftarların kavgası nedeniyle yol ulaşıma kapandı.

Olaylar nedeniyle bölgeye Adapazarı ve Geyve'den takviye jandarma ve polis ekipleri ve TOMA sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri her iki takımın taraftarlarını kontrol altına aldı. 112 Acil ekipleri yaralılara müdahalede bulundu. Biri bıçakla olmak üzere yaralanan 7 kişi hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Silah sesleri yükseldi

Öte yandan bölgede silah sesleri de yükseldi. Eskişehirspor taraftarlarının üzerine pompalı tüfek ile ateş açan bir kişi objektiflere yakalandı.

Olayların sona ermesinin ardından Eskişehirspor taraftarının bulunduğu otobüslerde arama yapıldı. Yapılan aramalarda çok sayıda alkol şişesi, beyzbol sopası ve bıçak ele geçirildi.

Yaklaşık 200 kadar Eskişehirspor taraftarı güvenlik sebebiyle geri gönderildi.

Sakarya İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]