Deniz Çakır’ın bisikletini çalmıştı, istenen ceza belli oldu

Ünlü oyuncu Deniz Çakır'ın evinin önündeki elektrikli bisikletini çaldığı ileri sürülen erkek hemşire Uygar K. hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Beşiktaş Kuruçeşme'de oturan ünlü oyuncu Deniz Çakır’ın elektrikli bisikleti, geçtiğimiz 29 Haziran’da yaşadığı apartmanın giriş katındaki merdiven boşluğundan çalındı. Sabah saatlerinde bisikletinin yerinde olmadığını fark eden Çakır, çalınan yeşil renkteki bisikleti için emniyete giderek şikayetçi oldu. Şikayetin ardından çalışma başlatan Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, oyuncunun evinin çevresindeki kamera görüntülerini inceledi.

Beşiktaş polisi kısa sürede tespit etti

İncelemelerin ardından Beşiktaş polisi, Çakır’ın bisikletini çalan şahsın önce eşkalini ardından da kimliğini belirledi. Şahsın özel bir hastanede çalışan hemşire 36 yaşındaki Uygar K. olduğunu tespit eden polis, adresine baskın düzenledi. Evinde olmadığı anlaşılan şahsa ulaşan Beşiktaş polisi, Sakarya’da olduğunu belirleyerek telefonla aradı. Görüşmede şahıs bisikleti çalındığını itiraf ederek suçunu kabul etti.

Karakola çağrılan Uygar K. kilitsiz bir şekilde duran bisikleti, anahtarı da olduğunu görünce çalıştırıp daha sonra arabasına koyarak Fatih'teki evine götürdüğünü söyledi.

Bir hafta sonra Sakarya'daki yazlık evine giderken de bisikleti götürüp 15 gün kullandığını belirten Uygar K. "Pandemiden dolayı hastaneye gidemeyen hastalara evinde hizmet vermek için bisikleti kullanırım diye İstanbul'a geldim. Yaklaşık bir hafta söylediğim işlere gittim. Bisikleti çaldığımdan dolayı çok pişmanım" dedi.

Uygar K. hakkında hazırlanan iddianame İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Sanık hakkında 'Nitelikli hırsızlık' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.
 

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]