Dağdibi halkı üst geçit istiyor

Dağdibi Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar yaşanan trafik kazaları nedeniyle üst geçit istiyor.

Adapazarı İlçesi Dağdibi Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar mahallede yer alan Karasu Caddesi üzerinde yaşanan trafik kazalarına rağmen önlem alınmamasına tepki gösterdi.

Son olarak 14 Eylül Perşembe günü meydana gelen kazada, kırmızı ışıkta geçen bir otomobil, karşıdan karşıya geçen motosiklete çarptı. Çarpanın etkisiyle motosiklette bulunan Enis K. (28) ve İsmail T. (27) yaralandı. Ağır yaralı olarak Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve iki kez ameliyat olan Enis K.'nin yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Birçok kez yetkililere şikayette bulunduklarını söyleyen mahalle sakinleri SakaryaRehberim.com'a şu açıklamaları yaptı:

"Yıllardır aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Hep kendi çabalarımızla birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'ne başvurular yaptık ama bu yol Karayolları'na bağlı olduğu için onlar bir çalışma yapma yetkilerinin olmadığını belirtti. Karayolları'na da defalarca başvurup üst geçit istedik. Onlarda üst geçit için yeterli bir ortamın olmadığını söylediler. Birkaç yıl önce uzun uğraşlarımız sonucu buraya trafik ışıklarını koydurduk. Yayalar karşıdan karşıya geçmek için bas-geç butonuna basıp karşıdan karşıya geçmek istiyor. Fakat bu da etkili bir çözüm değil. Çünkü araçlar kendilerine kırmızı yanmasına rağmen kırmızı ışıkta geçiyor. Mahallemizin muhtarı bu bas-geç ile ilgili vatandaşlara uyarı tabelası koydurdu. Çocuklarımız buradan okula gelip gidiyor. Yüreğimiz ağzımızda yaşıyoruz. Biz buraya ne şekilde olursa olsun bir üst geçit yapılmasını istiyoruz."

Haber için o bölgede haber yapan ekibimiz, kırmızı ışık yandığı halde bazı araçların durmayıp, kırmızı ışıkta geçtiğini görüntüledi.

İşte o görüntüler:

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]