Dağ çileği sezonu açıldı

Dağ çilekleri Hendek’in uzak mahalleler ininde toplanmaya başlandı.

Geçtiğimiz kış mevsiminde kar yağışının az olması ve havaların erken ısınmasıyla dağ çileği hasattı yaklaşık 15.gün önce başladı.

Üretici de esnaf da mutsuz
Geçtiğimiz yıllarda uzak mahallelerin önemli gelir kaynağı olan Dağ çileği üretimi her yıl azalıyor. Yaklaşık beş yıl önce ki üretime göre %75 düşen dağ çileği alıcı bulunamaz hale geldi.

Reçellik Dağ çileği
Çok zahmetli bir iş olduğunu dille getiren üreticiler "Dağlardan topladığımız çileği zaman içersinde bahçelerimizde üretim yapıyorduk fakat son iki yıldır nerdeyse sadece reçellik çilek toplar hale geldik fabrikalar çilek almaz halle geldiler şu anda toplamış olduğumuz reçellik çileği 16 ile 18 Tl arasında esnafa istekte bulunan kişilere veriyoruz" dediler.

Alıcı yok olan da fiyat vermiyor
Yıllardır çilek toplayan esnaf. "Son zamanlarda nerdeyse alıcı bulamıyoruz yaklaşık dört yıl önce 30 Tl’ye kadar çıkan dağ çileği fiyatları bu gün fabrikalar 12 Tl gibi bir fiyat teklifinde bulunuyorlar bu fiyatlarla her çileği almamız mümkün değil onun içinde üreticiyi memnun edecek biraz daha iyi fiyatı olan reçellik topluyoruz hiç olmasa fiyatı biraz daha yüksek" dedi.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]