Cumhurbaşkanı'na söylenenler Vekil Yavuz'u çıldırttı

TBMM Genel Kurulu’nda ‘Erdoğan’ gerginliği yaşandı. CHP’li Akif Ekici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sarf ettiği 'Erdoğan tedavi edilmeli' sözlerinden dolayı gerilen Ak Partililer arasında Ak Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz da vardı.  Ekici’nin sözleri üzerine yaşanan gerginliklerden dolayı Genel Kurula üç defa ara verilmek zorunda kaldı.

Ak Partili milletvekilleri sözlere tepki gösterdi. meclis bir anda karıştı. Milletvekili Ali İhsan Yavuz, konuşma yapan CHP'li vekil Ekici'nin üzerine yürüdü. Yavuz'u diğer milletvekilleri zor tuttu.

TBMM Genel Kurulu’nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçe ve kesin hesapları görüşmelerine devam ediliyor. Oturumu Başkanvekili Pervin Buldan yönetiyor. Verilen yemek arasının ardından CHP Grubu adına söz alan Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, “Ben lafı hiç dolandırmam, lafı direkt söylerim, yaşamımda da siyasetimde de öyledir. Ben, buradaki Hükûmet yetkililerine de AKP Grubuna da soruyorum: Bu kadar, ülkeye haksızlık yapan, ülkeyi bu hâle getiren bir Cumhurbaşkanı var, ülkeyi felakete sürükleyen bir Cumhurbaşkanı var. Hiçbiriniz, Allah için, biriniz çıkıp da ‘Ey Cumhurbaşkanı, ne yapıyorsun? Bu ülkeyi nereye getiriyorsun?’ demiyorsunuz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı'na söylediği sözler salonu gerdi


Kendisinin Gaziantep milletvekili olduğunu ifade eden Ekici, komşuda ateş yanına ne yapılması gerektiğini sorarak, “Suriye'de bir ateş yandı bundan 5 yıl önce. Komşuda ateş yanınca bize ne görev düşer? Elimize soğutucu malzeme alıp üzerine gitmemiz gerekir. Ne yaptı Tayyip Erdoğan? Eline bidon aldı gitti, benzin bidonu aldı gitti ve bugünkü hâle getirdi. Ben soruyorum bakanlara; hani cuma namazını Emevi Camisi'nde kılıyordunuz? Nereye gidebildiniz? Ne yapabildiniz? Bundan önce 11 Cumhurbaşkanıyla beraber yaşadık, ben çoğunu hatırlarım, sizler de hatırlarsınız, aklıselim insanlardı. Hiçbir Cumhurbaşkanı bu ülkeyi ailesiyle, oğluyla, çocuğuyla, hanımefendisiyle yönetme gibi son derece yanlış, usulsüz, hukuksuz bir davranış içerisine girmemiştir. Şimdi Hanımefendi giriyor, Bilal Erdoğan Beyefendi giriyor, çoluk çocuk ailece bu ülkeyi yönetmeye kalkıyorsunuz ve buralara getiriyorsunuz değerli arkadaşlarım.” demesi AK Partili vekillerin tepkisine neden oldu.

Genel kurula üçüncü kez ara verildi

Başkanvekili Buldan, yaşanan gerginlikten sonra verilen aranın ardından AK Parti grubunun CHP’li Ekici’nin sözlerini geri alma talebinin olduğunu ifade etti. AK Parti ve CHP’li grup başkanvekilleri Coşkun Çakır ve Engin Altay’ın konuşmalarının ardından CHP’li Akif Ekici’ye yerinden söz verildi. AK Partili vekiller, Ekici’nin Genel Kurul kürsüsüne gelerek özür dilemesini istemeleri yeni bir gerginliğe neden oldu. Çok sayıda AK Partili vekil Ekici’nin bulunduğu arka sıralara hareket edince tansiyonun yükselmesi üzerine Pervin Buldan üçüncü kez ara vermek durumunda kaldı. Verilen arada Genel Kurul’da büyük arbede yaşanırken çok sayıda milletvekili de gerginliğin kavgaya dönmemesi için uğraş verdi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]