Çölyak hastaları için Ankara'da toplandılar

Sakarya Glutensiz Yaşam Derneği Başkanı Filiz Elif SAMANCI TBMM Çölyak Araştırma Komisyonu'na katıldı.

Samancı'nın katıldığı toplantıda,
 PTT Genel Müdürü Kenan BOZGEYİK, Sağlık Bakanlığı, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Daire Başkanı Doçent Doktor Nazan Yardım, Kayseri’den Hatice Mıhoğlu Beşiktaş, Söke Un Pazarlama Müdürü Mediha Doğan, Mader Genel Müdürü Kamuran Özmen,  Batı Akdeniz Çölyak Dernek Başkanı Sülbiye Şahinler de katkı ve önerilerini sundu

Samancı, "TBMM'de yürütülen Çölyak Komisyonu ile  Türkiye'deki çölyaklıların problemlerini bir mercek altına alıp bir fotoğrafını çekmiş olduk.  19 Aralık itibarıyla resmî olarak Komisyon çalışmasını tamamlıyor. Biliyoruz ki herkesin gözü kulağı bu Komisyonun yazacağı rapor ve önerilerde. Bu Komisyonun siyaset üstü bir çalışma ile dört partinin önergesiyle kurulmuştu. Şimdi aynı güzelliği raporda görmek en büyük arzumuz. Daha önceki komisyonların geleneklerinin dışında, dört partiden vekillerimizin muhalefet şerhi koymadan bu raporu çıkarması bu Komisyonun en önemli başarısı olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü dört partinin vermiş olduğu destek bir sinerjiyle eksik olan kanunlar daha rahat çıkacaktır.  "  dedi.

Komisyon toplantısının ardından Dernek Baskanları olarak Çölyak Araştırma Komisyonu hakkındaki  yonergeyi ilk imzalayan ve bunun siyaset üstü değerlendirilmesinin mümkün olacağını belirterek 4 partinin imzasıyla oluşmasına vesile olan MHP Antalya Vekili Sayin Ahmet Selim YURDAGÜL ile MHP Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ yi Makamında ziyaret etti.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]