Çıraklık Eğitim Merkezi yerinde kalıyor

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan’ın daveti üzerine eski adıyla Çıraklık Eğitim Merkezi olan Sakarya Mesleki Eğitim Merkezi’nde inceleme yapan Vali Hüseyin Avni Coş, Mesleki Eğitim Merkezi’nin yerinde eğime devam edeceği müjdesini verdi.

SANAYİ İLE İÇ İÇE OLMALI

Geçtiğimiz Hafta Dörtyol ve Çevre Sanayi esnafları bir araya gelerek, Mesleki Eğitim Merkezi’nin Hanlı’da ki TIR Parkı mevkiinde bulunan Milli Piyango Okulu’na taşınma kararına tepki göstermişlerdi. Bunun üzerine Vali Hüseyin Avni Coş ile görüşen SESOB Başkanı Hasan Alişan, sanayi esnafının neredeyse dişiyle tırnağı ile hizmet verir hale getirdiği Çıraklık Eğitim Merkezi’nin önemini anlattı. Milli Piyango Okulu’nun merkeze uzak olması ve öğrencilerin oraya gidip gelmesinde yaşanılacak sıkıntıları Vali Coş’a aktaran Başkan Alişan, Çıraklık Eğitim Merkezi’nin sanayi ile iç içe olmasının önemine vurgu yaptı.

OKULU İNCELEDİ

Bu görüşmenin ardından Vali Hüseyin Avni Coş, Sakarya Mesleki Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Erenler İlçe Kaymakam Vekili Muhsin Çatmadım’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Vali Hüseyin Avni Coş’u SESOB Başkanı Hasan Alişan, Okul Müdürü Ertuğrul Gül, okul aile birliği ve bir gurup Dörtyol ve Çevre Sanayi esnafı karşıladı. Mesleki Eğitim Merkezi’ni gezen Vali Coş, sınıfları tek tek inceledi. Okul Müdürü Ertuğrul Gül’den okulun fiziki yapısı ve eğitimi hakkında bilgi aldı. Okulun birçok eksiği bulunduğunu söyleyen Vali Hüseyin Avni Coş, esnaflardan taahhüt istedi.

ESNAFTAN TAAHHÜT

SESOB Başkanı Hasan Alişan, okulun yeni eğitim öğretim yılı başlamadan elden geçirileceğini, eksiklerinin giderilmesi noktasında katkı sağlayıp, en iyi şekilde çırak yetiştirilmek üzere yeni döneme hazır olacağını taahhüt etti. Bunun üzerine Vali Hüseyin Avni Coş, gösterdikleri duyarlılık için SESOB Başkanı Hasan Alişan ve esnaflara teşekkür ederek, okulun taşınmayarak yerinde eğitime devam edeceğini söyledi. Vali Coş’un bu sözleri ziyarette bulunan Dörtyol ve Çevre sanayi esnaflarını ve okul idaresini sevindirirken, SESOB Başkanı Alişan, Vali Coş’a teşekkür etti.

Ziyaretin ardından Vali Hüseyin Avni Coş, sanayi esnafları ile birlikte Atatürk Sanayi Çarşısı’nda bulunan bir esnaf lokantasında yemek yiyerek, buradaki esnaflarla istişarede bulundu.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]