Çipli kimlikler için başvurular bugün başlıyor!

Tüm Türkiye’de yeni kimlik kartlarının dağıtımına bugün başlanıyor.

SakaryaRehberim.com'un yetkililerden aldığı bilgilere göre vatandaşlar, kimlik kartı almak için bugünden itibaren İlçe Nüfus Müdürlüklerine başvurabilmekte. Başvuru için 15 yaşından büyüklerin yurt içinde İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne; yurt dışında ise dış temsilciliklere şahsen başvuru yapması gerekiyor. Bunun için en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne müracaat edilecek.

Zaman kaybı yaşamak istemeyen vatandaşlar, nüfus müdürlüklerine randevu alarak gidilebilecek. İşlem için gerekli tüm detayları ve randevuyu https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr/  adresinden öğrenebilirsiniz.

Başvuru İçin Ne Gerekli?

Başvuru sırasında nüfus müdürlüğü personeli, başvuru sahibinin T.C. Kimlik Numarasını sorgulayacak, ardından kimlik kartı bilgileri ve son aldığı kimlik kartı bilgilerini kontrol edecek.

15 yaşını tamamlamayan çocuklar için veli veya vasileri başvuruda bulunabilecek. Talep edilmediği sürece 15 yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartlarında fotoğrafa yer verilmeyecek.

Kimlik kartı başvurusu için son 6 ay içinde çekilmiş 1 biyometrik fotoğraf ve kimlik beyanı için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgenin olması yeterli olacak. Başvuru sonucunda kişiye başvuru belgesinin bir nüshası verilecek.

Kişinin biyometrik verileri, parmak izi, parmak damar izi, el ayası, damar izi olarak hem sağ hem sol içi alınacak. Onbeş yaşını tamamlamış olan kişiler başvurularını şahsen yapabilecek.

Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 32 TL ödenecek.

Kimlik kartları postayla ulaşacak

Başvuru sonunda kişilere PIN zarfında bulunan 6 haneli şifre verilecek. Bu şifre, banka kartlarında olduğu gibi bazı işlemlerde kimlik doğrulama amacıyla kullanılacak. PIN kodu, kimlik kartı teslim edilinceye kadar aktive olmayacak. PIN kodu ilçe nüfus müdürlüklerinde bulunan kioskları kullanarak değiştirebilecek.

Yapılacak değerlendirmenin ardından kimlik kartı hazırlanarak, başvuru esnasında belirtilen adrese PTT Kargo aracılığıyla teslim edilecek.

Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak yeni kimlik kartlarının kullanım ömrü ise 10 yıllık.

 

Randevu ive detaylı bilgi için:   https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr/

Telefonla randevu için: 199

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]