Çimento fabrikasına tepkiler büyüyor

Geyve'de kurulması planlanan çimento fabrikası için tepkiler çığ gibi büyüyor.

Adapostası gazetesinin haberine göre;

ÇED sürecinin işlediği, Geyve'nin bağrına kurulması planlanan çimento fabrikası için Ziraat Odası İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar'dan tepki geldi. Bayraktar, "Bu ile olumlu bakmamız mümkün değil. Çimento fabrikasına karşıyız. Bu tür fabrikaların doğaya, insan sağlığına nasıl zarar verdiğini daha önce gördük biliyoruz. Bu sadece çiftçiyi ilgilendirmiyor" dedi.
Çimento fabrikasına karşı Geyve halkına büyük iş düştüğünü kaydeden Bayraktar, "Burada asıl il Geyve halkına düşüyor. Çimento fabrikasına karşı net bir tavır koymaları şart. Geyveli istemezsde fabrika kurulmaz" dedi.

Adapazarı Akşam Haberleri gazetesinin haberine göre;


MHP Geyve ilçe başkanlığı kurulması düşünülen çimento fabrikası için hukuk mücadelesi başlatacağını açıklayarak bölge halkı ve Sakarya halkından destek vermelerini istedi.
MHP ilçe Başkanı Şerafettin Kaya "Geyve'de Doğancıl Mahallesi, Mantarlık Mevkii'nde çimento fabrikası kurulması girişimini Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün internet sayfasında  Doğancıl Mahallesi Köy Konağı'nda ÇED toplantısı yapılacağını öğrenmiş bulunmaktayız. İlçede yetkili kişi ve kurumların haberinin olmadığına inanmak insan aklı ile dalga geçmektir ya da kaleyi içten fethetmeye ramak kalmışsa içerde işbirlikçiler var ve üç maymunu oynuyorlar demektir" dedi. MHP olarak asla müsade etmeyeceğimizin bilinmesini isterim diyen Kaya, neredeyse tamamlanma aşamasına gelmiş bu çimento fabrikası yerel ve genelde kimlerden yardım almışsa siyasetçisine bürokratına kadar bulup ilan edilecektir bu ihanet sarmalında kimler varsa halkımız görecektir dedi.

Yenihaber gazetesinin haberine göre;

Geyve’de kurulması planlanan çimento fabrikasına karşı olduklarını belirten AKP İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Biz tarım arazilerine zarar vereceği için asla fabrikanın kurulmasını istemiyoruz” dedi

İSTEMİYORUZ
Geyve Doğancıl’a kurulması planlanan çimento fabrikasına hem iktidar hem muhalefet karşı çıkıyor. AKP İl Başkanı Fevzi Kılıç, fabrikayı istemediklerini  belirterek, “Kamuoyuna o bölgede bir firmanın fabrika kurma talebi olduğu geldi. Biz tarım arazilerine zarar vereceği için asla fabrikanın kurulmasını istemiyoruz” dedi.

FABRİKA OLMAZ
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Şaban Dişli, tarım arazilerinin kalbine çimento fabrikası kurulmasına karşı çıkarak, “Nerede görülmüş, doğanın tarım arazilerinin kalbine çimento fabrikası. Buna izin vermemiz mümkün olamaz. Yöre halkı geçimini tarımdan kazanıyor. Geyve’de bu fabrika olmaz” şeklinde konuştu.

DESTEK GELMESİ SEVİNDİRİCİ
Geyve Doğancıl Muhtarı Abdullah Eşsiz, farklı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından da fabrikaya karşı destek aldıklarını söyledi. Fabrikanın kurulması halinde tarımın biteceğini savunan Eşsiz, “Bizim köy ve çevre köyler 20 Aralık’ta yapılacak toplantıya hazırlanıyoruz. Her kesimin destek vermesi bizi mutlu etti dedi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]