Çiğdem Yaylası'nda şenlik heyecanı

Hendek ilçesinin son yayla şenliği olan 19. Çiğdem yayla şenliği yayla şenliklerinin finali oldu.

Hendek ve Akyazı ilçelerinin Dokurcun Karadenizliler Dernek başkanı Metin Gözdağı, Hendek Karadenizliler Dernek Başkanı İbrahim Kurul ,Göksu Mahalle Muhtarı Yakup Atış ,Aksu Mahalle Muhtarı Hasan Kara ,Kurtuluş Mahalle Muhtarı Ali Bilgili ,Yeni Yayla Mahalle Muhtarı Burhan Dere ve Dukurcun Madenler Mahalle muhtarı Ali Der’in organize ettiği çiğdem yayla şenliği halk tarafından yoğun ilgi gördü.

Çiğdem yayla şenliğinin sunuculuğunu Remzi Armağan(Gönül Dostu) yaptığı şenliğe Elifce ,Gülay Korkmaz ,Zeynep Birinci ,Emine Çilingir ,Yeşim Çivelek ,İsmail Güler ,Sebahattin Yanık ,Nafi Ciner ,Onur Der ,Adnan Yılmaz ,Mustafa Bayraktar ,Hendekli Mustafa ,Adnan Sarmusak ,Hasan Yavuz , Nuri Beçit ,Seyfi Demir ,Kemençeçi Sait ,Pelin Karaağçlı ve Piyanist Erdican Çetinkala Müsafir Sanatçılar katıldı.

Cuma Akşamı başlayan çiğdem yayla şenliği Yayla Caminde şehitler için okunan Mevlid-i şerif okunmasıyla başladı.

Cumartesi günü devam eden şenlikler sahne alan sanatçılar söyledikleri türküler ve Kemençe sanatçılarının çaldıkları kemençe ile şenliğe katılanları çoşturdular.

Zaman zaman gelen sis hava sıcaklığını 15 derceye kadar düşürdü Akyazı Belediyesi tarafından gönderilen çöp Aracı şenlik alanında çöpleri topladı.

Şenlik alanında Ambulans olmaması gözlerden kaçmadı umumi tuvaletlerin ücretli olması şenliğe katılanlar tarafından tepki ile karşılandı.

15 Cumartesi akşamı Çiğdem şenlik alanında istiklal marşı ve saygı duruşunda bulunuldu 15 Temmuz şehit ve gazileri unutulmadı şenliğe katılanlara Türk bayrağı dağıtıldı ve Kur-an kerim okundu.

Şenlik alanının kenar kısımlarına yakılan ateşte ısınan kişiler dikkatlerden kaçmadı.

Hendek Kaymakamı Orhan Burhan ve Akyazı Belediye Başkan yardımcısı Çiğdem Yayla şenliğini onurlandırdılar Pazar günü öğle saatlerinde Sakarya'dan Bir özel hastanenin Ambulansı şenlik alanında hizmet vermeye Başladı.

Pazar günü aynı hızla devam eden Çiğdem yayla şenliği şenliğe katılanların iyi bir hafta sonu bol sanatçı olması hoşça vakit geçirip birazda yorulsalar da bir yıldır görmedikleri dostlarını görmeleri şenliğe katılanlar yorgunluklarını unuttular.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]