CHP'li Özkoç, arazi olayını yargıya taşıyacak

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Karasu Endüstri Otomotiv Bölgesi ilan edilen alanda, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin kızı ve yakınlarının daha önceden arazi almasını TBMM gündemine taşıyacaklarını ve hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.

Özkoç, yaptığı açıklamada, endüstri bölgesinde yapılan usulsüzlükle ilgili belgeler ve tapu kayıtları ellerinde olduğunu belirtti. Bütün bunları bir araya getirip, hukuk yollarına başvuracaklarını ifade eden Özkoç, “Konuyu TBMM’nin gündemine taşıyacağız. Ben belge olmadan hareket etmem. Önce kanıtı ortaya koymam gerekir. Bu işin peşini asla bırakmam, neyin peşini bıraktım ki. Artık belgeler ve tapu kayıtları elimizde. Konuyu TBMM gündemine taşıyacağız. Hukuki yollara başvuracağız.” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin kızı ve yakınlarının Sakarya’da endüstri bölgesi ilan edileceğini daha önce bildikleri yerden ucuza arazi alarak rant sağladıkları iddia edilmişti. Karasu İlçesi Tapu Müdürlüğü kayıtlarına göre, ihsaniye Mahallesi Kocaeğreltilik mevkiinde bulunan 1176 parsel numaralı 32 bin 700 metrekare büyüklüğündeki arazinin Bakan Güllüce’nin kızı Zeynep Zehra Hulkiender‘in 18 Şubat 2015 tarihinde satın aldığı ortaya çıkmıştı. Yine aynı bölgede 1182 numaralı 20 bin 730 metre kare arazinin de 16 Mayıs 2013 tarihinde yine bakanın akrabası Yusuf Güllüce adına tapu kaydı yapıldığı belirlenmişti.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]