CHP Sakarya aday adaylarını tanıyalım

2011 Genel Seçimleri için milletvekili olmak isteyen CHP Sakarya Aday Adaylarını tanıyalım.

Cem Hatunoğlu

Ocak 1965 yılında Adapazarı'nda dünyaya geldi. Anne tarafı Merkez Rüstemler Köyü'ndendir. Baba tarafında; büyük dedesi Orhan Cami müezzinlerinden olup, dedesi Adapazarı Belediyesi'nde uzun yıllar hukuk işlerinde görev yapmıştır. Babası hava subayı ve annesi ilkokul öğretmenidir.
Cem Hatunoğlu ilköğrenimine Adapazarı Atatürk İlkokulu'nda başladı.
1982 yılında Kuleli Askeri Lisesi'ni bitirdi. 1986 yılında Kara Harp Okulu Elektrik ve Elektronik Bölümü'nden topçu subayı olarak, 1998 yılında Kara Harp Akademisi'nden kurmay subay olarak mezun oldu. 2000 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi'ni bitirdi. Gebze, Sarıkamış, Kulp, Silopi, Ağrı, Mamak, İstanbul, Polatlı'da olmak üzere yurt içinde çeşitli görevlerde bulundu.
1987-1990 yılları arasında, Hacettepe Üniversitesi Amerikan Filolojisi Bölümü'ne devam etti. 1992 yılında ABD'de Teksas Technical University'de İngilizce dil eğitimi aldı. 1992 yılında kurs görmek üzere Fort Sill - Oklahoma - ABD'ye gönderildi. 2000-2003 yılları arasında üç yıl süreyle Rheindahlen - Almanya'da konuşlu NATO Avrupa Süratli Reaksiyon Kolordusu'nda plan subayı olarak görev yaptı.
Son olarak, Kasım 2006 tarihinden itibaren sekiz ay süre ile Kosova Türk Birlikleri Komutanlığı ve dokuz ülkeden oluşan NATO'nun Çok Uluslu Güney Tugay Komutanlığı'nın harekât başkanlığı görevini yürüttü. Cem Hatunoğlu meslek hayatında daha çok; yönetim, teşkilat ve organizasyon, lojistik ağırlıklı görevlerde uzmanlık kazandı.
4 Haziran 2007 tarihinde kurmay albay rütbesi ile, milletine bu kez başka bir alanda hizmet edebilmek arzusu ile Kosova'da iken emekliliğini isteyerek 2007 yılı milletvekili seçimlerinde İzmir'den gösterilmesi üzerine milletvekili adayı oldu.
Genç yaşlarında yarışmacı olduğu Askeri Pentatlon dalı dışında, amatör olarak da futbol, yüzme, basketbol, tenis, masa tenisi başta olmak üzere sporun hemen her dalıyla ilgilenir.
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası Politika ve Karşılaştırmalı Osmanlı İmparatorluğu tarihi başta olmak üzere değişik konularda okumak ve kendini geliştirmek başlıca hobisidir. Halen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde; Siyaset Bilimi ve Yerel Yönetimler alanlarında yüksek lisans dersleri almakta, TESAV Siyaset Okulu seminerlerini takip etmekte ve Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Biriminde Bağımsız Denetçi olarak AB Hibe Programları'nı değerlendirmektedir.
Cem Hatunoğlu Uzman Eczacı Ayşen Hatunoğlu ile evli olup, bir kız çocuğu sahibidir.

Ecevit Keleş

1973 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Ecevit Keleş 1991 yılında Sapanca Lisesi'nden mezun oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi Harita ve Kadastro Bölümü'nden 1996 yılında diplomasını alan Ecevit Keleş evli ve bir çocuk babası. Ecevit Keleş halen harita mühendisliği, müteahhitlik, tavuk üreticiliği ve banka gayrimenkul eksperliği yapmaktadır.
İstihdama önemli katkılarda bulunan Ecevit Keleş'in şirketlerinde 350 kişi çalışmaktadır. Ecevit Keleş 1984'den itibaren siyasetin her kademesinde sorumluluk almaktadır.

Engin Özkoç

05.02.1962 tarihinde, Sakarya'nın Kayalar Memduhiye Köyü'nde doğdu. İlkokulu Kayalar Memduhiye Köyü'nde, ortaokul ve liseyi, Sakarya'nın Adapazarı Merkez İlçesi'nde okuduktan sonra, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. İş hayatına 1980 yılında, Adapazarı Belediyesi ESO İşletmeler Garajı'nda, tornacı olarak başladı.
1982 yılında askere gitti.1989 yılına kadar market işletmeciliği yaptı. Gönülden ilgilendiği ve gençlik kollarında çalıştığı CHP'den, 1989 yılında melediye meclis üyesi oldu.
Belediye meclisinde grup başkan vekili olarak görevini sürdürürken, dönemin Belediye Başkanı Ünal Ozan tarafından belediye başkan yardımcılığı'na getirildi.
Aralıksız 4 yıl bu görevi sürdürdü.1994 yılı belediye seçimlerini kaybettikten sonra, 3 dönem yaklaşık 15 yıl belediye meclis üyesi seçildi. 1999 yılı Kasım ayında Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi seçildi.
11 yıldır meclis üyeliği devam etmektedir.
Meclis üyeliği devam ederken, 2004 yılı seçimlerinde CHP'den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu.

Şubat 2009 Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) seçimlerinde, SATSO Meclis Başkanlığı'na seçildi. Yaklaşık 2 yıldır bu görevini sürdürmektedir. Ayrıca 2010 yılında seçildiği, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürmektedir. Özel iş hayatına 4 farklı eğitim kurumu işleterek devam etmektedir.

Gürkan Canol

1958 yılında Kaynarca'da doğdu. İlk ve ortaokulu Sakarya İli Kaynarca İlçesi'nde, liseyi Adapazarı Ticaret Lisesi'nde okudu. Yüksek okula 1975 yılında İstanbul Siyasal Bilimler Fakültesi'nde başladı. 1979 yılında aynı fakültenin Kamu Yönetimi Bölümü'nden iyi derece ile mezun oldu. Evli ve iki çocuk babasıdır.

1983 yılında Maliye Bakanlığı'nda Vergi Denetmeni olarak kamu görevinde başladı. İstanbul Defterdarlığı Vergi Denetmenleri Bürosu'nda Vergi Denetimi, teftiş ve tahkikat elemanı olarak görev yaptı.
Gürkan Canol Türkiye Sakatlar Derneği İstanbul Şubesi üyesi, 1991 yılında Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkez Saymanlığı, Genel Sekreterliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Aynı dönemde Ortopedik Özürlüler Federasyonu Genel Sekreterliği görevini üstlendi. 1995-2011 yılları arasında Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan Vekili, Engelliler Federasyonu Denetim Kurulu Başkanlığı ve Engelliler Konfederasyonu Mali Sekreteri olarak bu alandaki çalışmalarına devam etti.
1997 yılında Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı'nı kazanarak yeminli mali müşavir oldu. Halen yeminli mali müşavir olarak kendine ait işyerinde 10 adet personeli ile birlikte çalışmaktadır.
1978 – 12 Eylül 1980 yılları arasında CHP Sakarya Merkez İlçe Gençlik Kolları Sekreterliği görevinde bulundu. 1991 yılında SHP'den Sakarya Milletvekili adayı oldu.
05.12.2000 tarihinde CHP Kaynarca İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. 01.04.2001 tarihinde yapılan ilçe Kongresinde tekrar CHP Kaynarca İlçe Başkanı seçildi.
08.08.2002 tarihinde CHP Sakarya Milletvekili Aday adaylığı için ilçe başkanlığı görevinden çekildi.
03.04.2005 tarihinde yapılan İlçe Kongresinde tekrar CHP Kaynarca İlçe Başkanı olan Gürkan Canol üç dönem CHP Sakarya Kurultay delegeliği yaptı. Halan Türkiye genelinde 68 şubesi bulunan Türkiye Sakatlar Derneği'nde Genel Başkan vekili olarak bu alandaki çalışmalarına devam etmektedir.
Yeminli mali müşavir Gürkan Canol'un birçok gazete ve dergide vergi mevzuatı ve özürlüler ile ilgili konularda yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır.

Sezai Matur

1966 yılında Adapazarı Kayalar Memduhiye Köyü'nde doğdu. İlkokulu köy okulunda okudu. Ortaokulu Erenler Ortaokulu'nda, liseyi Ali Dilmen Lisesi'nde tamamladı.
İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan (İletişim Fakültesi) mezun. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı'nda yüksek lisans öğrencisi.
Yenigün Gazetesi'nde muhabir olarak mesleğe başladı.
Sabah Gazetesi Sakarya bürosunda muhabirlik görevinin ardından askere gitti. Iğdır'da tamamladığı askerlik görevinin ardından Belediye Radyo Televizyonu ART'de çalıştı.
1994 yılında belediyeden ayrılarak Kanal 54 TV'nin Genel Müdürü oldu. 1995-1997 yılları arasında SRT'de haber koordinatörü olarak görev yaptı.
1997-1999 yılları arasında NTV Sakarya Muhabirliği yaptı.
2000-2004 yılları arasında Adapazarı Gazetesi'nin Yazı İşleri Müdürlüğü görevinde bulundu.
13 Aralık 2004 tarihinden itibaren Yenihaber Gazetesi'nin Genel Yayın Müdürü.
Sakarya Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı görevlerini sürdürüyor.
13 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]