CHP Kocaeli Milletvekili, Ada Treni için konuştu

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, TBMM Genel Kurulu’nda yine Adapazarı-İstanbul Ekspresi ile konuştu. Akar, AKP’li vekillerden Başkan Toçoğlu’nu ikna etmesini istedi.

19 Bin Yolcuya Düştü

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Haydar Akar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Adapazarı-İstanbul Ekspresini gündeme getirdi. 117 yıllık Haydarpaşa-Adapazarı hattının köreldiğini belirten Akar, günde 30 bin insanın seyahat ettiği hattın yolcu sayısının 19 bine düştüğünü iddia etti.

Vekillere Seslendi

Adapazarı Treni’ni Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun engellediğini iddia eden Akar, “Buradan Sakarya milletvekillerine sesleniyorum. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı buna karşı çıkıyor, evet, iktidar partili bir belediye başkanı buna karşı çıkıyor. Tam 117 yıllık bir hikâyeden vazgeçiyor” diye konuştu.

Büyük Problem

Akar konuşmasında, “Bunun bir an önce düzeltilmesi gerekiyor, destek verilmesi gerekiyor. Sizden ricam, buna el atmanız. Özellikle iktidar partisi milletvekilleri, büyükşehir belediye başkanını ikna etmeniz. Devlet Demiryolları bu işe hazır. Gerçekten, o bölge için büyük problem, bunun bir an önce giderilmesi gerekiyor” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Haydar Akar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Adapazarı-Sakarya Ekspresini gündeme getirdi. 117 yıllık Haydarpaşa-Adapazarı hattının köreldiğini belirten Akar, “Günde 30 bin insanın seyahat ettiği, öğrencinin, memurun seyahat ettiği, işçinin seyahat ettiği bu hat da şu anda günde 30 binden ayda 19 bine düşmüş durumda. Niye düştü? Hızlı tren nedeniyle 2012 yılında tren seferleri kaldırıldı, 2015 yılında hızlı trenle birlikte bölgesel trenin, banliyö treninin tekrar faaliyete geçeceği ifade edilmiş olmasına rağmen maalesef bölgesel trenler ve banliyö trenleri bir daha faaliyete geçmedi” dedi.

Bölgesel Ekspres

2015'in başında 4 gidiş-gelişe düşürülen bölgesel ekspreslerin ayda 19 bin yolcu taşıdığını ifade eden Akar, “O yöre için çok önemliydi bu bölgesel trenler. Yaklaşık 20 tane istasyon vardı beldelerde ve ilçelerde. Bunların tümü kalktı ve hayat zorlaştı” dedi. Adapazarı halkının imza topladığını hatırlatan Akar, “40 bine yakın imza toplandı çünkü bu bölgesel trenler Adapazarı merkeze de girmiyor, Arifiye'ye kadar gidiyor. Eskiden, bundan önceki yıllarda Adapazarı merkezden Haydarpaşa'ya bir vasıtayla yani bir trenle gidebilen insanlar şimdi 5'e yakın, 4'e yakın vasıta kullanıyorlar” dedi.

Hemzemin Geçit

Adapazarı Treni’ni Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından engellendiğini iddia eden Akar, “Buradan Sakarya milletvekillerine sesleniyorum, İstanbul'un Anadolu yakasında, seçim bölgesi orada olan milletvekillerine sesleniyorum, iktidar partisi milletvekillerine sesleniyorum, iktidar partisinin Kocaeli milletvekillerine sesleniyorum: Halkın doğru talebi olan bu bölgesel trenlerin bir an önce, banliyö trenlerinin bir an önce başlatılması gerekiyor. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı buna karşı çıkıyor, evet, iktidar partili bir Belediye Başkanı buna karşı çıkıyor. TCDD yani Devlet Demiryolları "Orada üç dört tane hemzemin geçit var, bunları yapabilirim.

Çift Hatta Çıkacak

Arifiye-Adapazarı hattında bir tek hat var, o hattı duble hat hâline çıkartabilirim. Bütün bunları yapabilirim." diyor ama Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı buna karşı çıkıyor, tam yüz on yedi yıllık bir hikâyeden vazgeçiyor Adapazarı'nda. Bunun bir an önce düzeltilmesi gerekiyor, destek verilmesi gerekiyor. Sizden ricam, buna el atmanız; özellikle iktidar partisi milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanını ikna etmeniz. Devlet Demiryolları bu işe hazır. Bak, açık ve net söylüyorum, Devlet Demiryolları "Bütün altyapıyı ben hazırlayacağım, yeter ki izin verilsin." diyor. Gerçekten, o bölge için büyük problem, bunun bir an önce giderilmesi gerekiyor” dedi.

 

Kaynak: Yenihaber

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]