Çevreci öğrenciler ödüllendirildi

Sakarya'da okullar arasında düzenlenen çevre projesi yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Sakarya Şubesi (MÜSİAD) arasında imzalanan “Çocuklara Çevre Bilincini Kazandırma Projesi” işbirliği kapsamında okullar arası yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

AFA Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, Kızılay Şube Başkanı Ahmet İşgüzar, MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Genç, çok sayıda öğrenci ve yakınları katıldı.

Çevre bilinci vurgusu


Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Genç, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MÜSİAD Şubesi işbirliği ile çevreci bir toplum oluşturmak için düzenlenen yarışma neticesinde dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermek için bir araya geldik. Jürimiz 200'e yakın proje arasında seçmiş olduğu ve 4 kategoride ödül alacak isimleri belirlemiştir. Genç nesillerin çevreye karşı olan duyarlılığı bizi son derece mutlu ediyor. Bu tip projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Çevre bilinci vurgusu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, "Temel hedefimiz toplumun bütün kesimlerini çevre konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek, olumlu ve kalıcı davranışları kazandırmak, problemlerin çözümlerinde bireylerin aktif katılımlarını sağlamak. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin vatandaşın görevidir" şeklinde konuştu.

Son olarak konuşma yapan Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker ise "Konu çok önemli bir konudur. Tüm dünyada en önemli sorunların başında eğitim ve sağlık sorunlarından sonra çevre sorunu geliyor. Dünyamızı maalesef kirletiyoruz. Hepimizin duyarlı olması lazım. MÜSİAD son derece duyarlı davranmış ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile böyle bir çalışma yapmış. Kendilerine bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Ödüllerini aldılar


Konuşmalardan sonra halk oyunları gösterimi yapılırken, arından ödül törenine geçildi.

Çevre konulu şiir, resim, slogan ve kısa öykü olmak üzere dört ayrı kategoride dereceye giren ilkokul ve ortaokul öğrencilerine notbook, tablet ve fotoğraf makinesi hediye edildi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]