Cemil Meriç, Üsküdar'da da Zirvede!

Üsküdar Üniversitesi tarafından "Hayatı Farket, Dünya Değişsin" sloganıyla üçüncüsü düzenlenen Davranış Bilimleri Fikir Festivali'ne Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi damga vurdu.

Lise düzeyinde öğrencilere açık olan yarışmaya 84 okuldan 226 proje katıldı. Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi ise 70 öğrenci ile Üsküdar'a çıkartma yaptı ve 30 proje ile ilimizi temsil etti. Bir birincilik ve bir mansiyon ödülü alarak festivale adını altın harflerle yazdıran Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, ilimizin yine gururu oldu.  

Festivalin ödül törenine; TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Muammer Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile festivalde yarışan okullardan öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'nden Orçun Samet Şentürk, hazırladığı “Çocuk Başarısını Artırma ve Aile Yapısını İyileştirme Hareketi” isimli proje ile sosyal bilim alanında birinciliğe ulaştı. CMSBL 11.Sınıf Öğrencisi Orçun Samet Şentürk, 6 bin lira olan birincilik ödülünü TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın elinden aldı.

Ayrıca yine Cemil Meriç'ten Ebrar Biryan ve Ecem Bektaş’ın “Sübliminal Mesaj” isimli projesi mansiyon ödülüne layık görüldü.

Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mehmet Topaloğlu, birçok alanda başarılara imza atan öğrencilerini, bu başarıda onlara rehberlik yapan öğretmenlerini ve ailelerini kutladığını belirterek, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nin kazandığı başarıların tüm Sakarya’nın gururu olduğunu ifade etti.

Ülke TV’de canlı yayına çıktılar

Proje yarışmalarında kazandığı başarılarla adını tüm ülkeye duyuran Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Üsküdar’da kazandığı birincilik sonrası Ülke TV’de canlı yayına çıktı. Gazeteci Şaban Özdemir’in sunduğu “Artı Aksi” programına konuk olan CMSBL öğrencileri projelerini ve çalışmalarını anlatma imkanı buldular.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]