Çayda kaybolmuştu, Sakarya AFAD'da arıyor

Bartın'da, geçen 20 Ocak'ta av tüfeği ile vurduğu ördeği almak için girdiği çayda kaybolan 32 yaşındaki Remzi Akardere'yi arama çalışmaları sürdürülüyor. Çalışmaları  Bartın ve Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri sürdürüyor.

Yanaz Köyü Kangahu Mahallesi'nde oturan inşaat işçisi, evli ve 3 çocuk babası Remzi Akardere, Kocaçay Çayı'nda vurduğu ördeği almak için suya girince, akıntıya kapılarak kayboldu. Bartın ve Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Remzi Akardere'yi arama çalışmalarını sürdürdü. Akardere'nin suya girdiği bölgenin üst tarafında yapılan setle akış yönü değiştirilen çayda debi düşerken, suda görüşün olmaması çalışmaları güçleştirdi. AFAD ekipleri, uçlarında çengel kanca bulunan demir çubuklarla çay boyunca tarama yaptı. Sabahtan itibaren botlarla yapılan aramalarda Akardere yine bulanamadı. 

34 yaşındaki Sezgin Akardere, ağabeyinin suya girdiği bölgeden itibaren 500 metrelik alanda aramaların yoğunlaştığını söyledi. Sezgin Akardere, "Kardeşim suyun içinde. Her gün aramalarımız devlet eliyle ve bizlerin katkısıyla yapılıyor. Kardeşimizi bulacağımıza inanıyorum" dedi. 

Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde görevli 2’si balıkadam olmak üzere toplam 10 personel, 1 arama köpeği, 3 araç ve 1 bot Bartın'a gönderilmişti.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]