Cankurtaranlar, 2,5 ayda 1.500 kişiyi kurtardı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü’ne bağlı cankurtaran timi, deniz sezonunun açıldığı 14 Haziran’dan bu yana Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde 1500 kişiyi boğulmaktan kurtardı.
 
Tim sabah 09.00 ila 18.00 saatleri arasında, hafta sonları ise 09.00 ila 19.00 saatleri arasında görev yapıyor. Boğulmalara karşı tam donanımlı ekipmana sahip 30 kişiden oluşan cankurtaran timi, 16 gözetleme kulesi, 5 jet ski ve 2 ATV ile Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahilinde hizmet veriyor. Tim, 14 Haziran’dan bu yana Karasu sahilinde 1420, Kocaali 50, Kaynarca 30 olmak üzere toplam 1500 kişiyi boğulmaktan kurtardı. Cankurtaran ekipleri denizin dalgalı olduğu zamanları vatandaşları uyarıyor ve bazen de uyarılara aldırış etmeyen vatandaşlar cankurtaran ekiplerine saldırarak yaralanmalarına sebebiyet veriyorlar.

Karasu sahiline tatillerini geçirmek için İstanbul’dan gelen Zekiye Çamuroğlu da cankurtaranlar için şunları söyledi: "Gerçekten çok iyi görev yapıyorlar. Bizlerde çoluk çocuk cankurtaran ekiplerin etrafından pek bir yere gitmiyoruz. Cankurtaran ekiplerinin yapmış olduğu bu görevden bizler gerçekten çok memnunuz. Özellikle insanlara davranışlarından ve performanslarından çok memnunuz. Tabii ki boğulma vakaları olmasın, bizler görüyoruz cankurtaranlar durduğu yerde durmuyorlar bir oyana gidiyorlar bir buyana onlara da Allah kolaylık versin kimselerde boğulmasın."

Akçakoca’dan tatilini Karasu’da geçirmek için gelen Yunus Kar isimli vatandaş da şunları söyledi: "Bence Karadeniz kıyısında sahili bulunan yerlerde böyle bir cankurtaran timinin olması tabiki güzel bir şeydir. Cankurtaran timinde bulunan arkadaşlarımız geçtiğim yıl ve bu yıl 3 binin üzerinde hayat kurtarmıştır bunlardan dolayı da hepsine teşekkür ediyorum. Burada yüzme bilmeyen insanlar var, çocuklarımız var burada denize giriyorlar, yeri geliyor can kayıpları yaşanıyor ve bu can kayıplarının da en asgariye düşürülmesinin başında cankurtaranlar geliyor. Tekrar hepsine teşekkür ediyorum."

İzmit ilinden Karasu ilçesine tatilini geçirmeye gelen Bilgi Derin ise şöyle konuştu: "Gerçekten bu cankurtaran timinin kurulması güzel olmuş ve buradaki cankurtaranlar canlarını hice sayıp boğumlata olan insanları kurtarmaya çalışıyorlar. Bizlerde onların yanında kendimizi güvende hissediyoruz." 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü Cankurtaran tim amiri Şaban Küçükosman: "Bu yıl ilk defa Büyükşehir Belediyesi olarak sahillerde cankurtaran hizmeti veriyoruz. Haziran ayında başladığımız görevimize bu güne kadar 1500 vatandaşımızı boğulmaktan kurtardık. Sakarya, Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahillerinde 30 cankurtaran personeliyle görev yapıyoruz. 16 cankurtaran kulesi, 4 tane jet ski, 1 ATV ve bir tane kurtarma merkeziyle birlikte, yaklaşık 2.5 aydır bu görevi yürütüyoruz. Bu güne kadar kurtardığımız vatandaşlarımızın çoğu Karadeniz’i bilmeyenlerdir. Zaman zaman stresli tatilci vatandaşlarımızda var. Deniz dalgalı olduğunda cankurtaran ekiplerimiz vatandaşları denize girmemeleri için uyarıyorlar. Bazı bölgelerde ise vatandaşlar Cankurtaran ekiplerimize saldırıp 5 cankurtaran personelimizi çeşitli yerlerinden yaraladılar ve hastanelik ettiler. Bu yüzden özellikle rica ediyoruz, cankurtaran ekiplerinin uyarılarını dikkate alsınlar!" dedi.

Sezon açılışından bu yana 1500 kişiyi boğulmaktan kurtaran ekibin hepsi, konusunda eğitim almış sertifikalı kişilerden oluşuyor. 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]