Çanakkale Şehitleri, Sakarya'da böyle anıldı

Sakarya'da 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Serdivan ilçesindeki Sakarya Şehitliği'nde düzenlenen törene, Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şube Başkanı Bülent Çakır, vali yardımcıları, kaymakamlar, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan öğretmen üsteğmen Ayşegül Erdoğmuş, 18 Mart'ın Türk ulusunun ve kutsal Türk topraklarının gerçek sahipleri olan şehitlere ithaf edilmiş tarihi bir gün olduğunu söyledi.

Ardından Vali Coş, şehitlik anı defterini imzaladı. Şehitler için saygı atışı yapılan etkinlikte, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Vali Coş ve beraberindekiler, daha sonra şehitlerin mezarlarına kırmızı ve beyaz karanfil bıraktı.

"Şehitlik olmazsa vatan kazanılmaz ki"

Sakarya Şehitliği'ndeki yakınlarının mezarına karanfil bırakan ve dua eden şehit aileleri duygusal anlar yaşadı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde aynı mevkide 21 yıl önce oğlunu, 6 ay önce de torununu şehit veren Ayşe Komut (72), oğlu Piyade Komando Er Abdülrahim Komut'un PKK terör örgütüyle girdiği çatışmada, torunu Jandarma Uzman Çavuş Ertan Bayraktar'ın ise Şemdinli'de PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düştüğünü söyledi.

Dedesinin, eşinin dedesinin, oğlunun ve torununun şehit olduğunu ifade eden Komut, "İçim yanıyor oğlum ama yine de gururluyuz elhamdülillah. Allah vatanımıza, milletimize, devletimize zeval vermesin. Allah'ım böyle acılar bir daha kimselere göstermesin. Allah'ım kötülere fırsat vermesin. 21 yıl önce oğlum, 6 önce de torunum şehit oldu. Dedemiz de şehit onu hiç tanımıyoruz. Nur içinde yatsınlar. Allah'ım peygamberimize komşu eylesin bizi de şefaatlarına nail eylesin." diye konuştu.

Şehit ablası Hüma Komut ise içlerinin çok yandığını dile getirerek, "Keşke böyle şeyler bir daha olmasa. Şehit ablası olmaktan gerçekten gurur duyuyorum ama sadece hasreti var, hasretine dayanamıyorum. Şehitlik olmazsa vatan kazanılmaz ki. Elhamdülillah gurur duyuyorum. Allah tüm şehitlerimize, Çanakkale şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Mevlam öyle günler bir daha yaşatmasın. Vatanımız bölünmesin, bayrağımız inmesin, ezanlarımız dinmesin. Mevlam bir daha bize öyle acı günler göstermesin."
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]