Çanakkale Destanı Erenler'de Sahnelendi

Erenler Belediyesi’nin düzenlediği 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102'inci yıl dönümü programında sahnelenen “Dönmeyi Asla Düşünmediler – Çanakkale Destanı” adlı oyun izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Erenler Belediyesi Kültür Merkezinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102'inci yıl dönümü programı düzenlendi. Programda Tuzla Sanat Sahnesi oyuncuları tarafından sahnelenen “Dönmeyi Asla Düşünmediler – Çanakkale Destanı” adlı oyun izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa Erenler Kaymakamı Salih Karabulut, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Resul Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Müftüsü başta olmak üzere siyasiler, meclis üyeleri, muhtarlar ve bürokratlar katıldı.

“Bu toprakları bölmeyi güçsüz bırakmayı başaramayacaklar”

Başkan Cavit Öztürk, program öncesi yaptığı kısa konuşmasında, “Çanakkale destanı sadece Türkiye değil Dünya tarihine geçmiş bir zaferdir. Türk tarihine baktığımızda Selçuklu’dan Osmanlı’ya örnek gösterebileceğimiz destansı birçok zaferlerle doludur. Yakın tarihimize baktığımızda Türk tarihine yine büyük destansı zafer olarak geçen milletimizin 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı direnişi olmuştur. 2012 yılları sonlarında başlayan MİT tırları olayını yaşadık, gezi parkı olayları yaşadık. 17-25 Aralık operasyonlarını tertiplediler Ekonomiye darbe planları oldu. Onu da başaramadılar. PKK ile birlik oldular çukur hendek oyununa girdiler. Son olarak Türkiye'de yeni bir dönemi başlatacak olan referandum, Faşist Avrupa'nın demokrasi ve özgürlükler konusundaki ikiyüzlülüğünü de ortaya çıkardı. Terör örgütlerinin "Hayır" kampanyasına her türlü desteği veren Avrupa’nın faşist ülkelerinde Referandumdan çıkacak Evet korkusu açıkça ortada. Faşist Avrupa’nın Türkiye düşmanlığına verdiğimiz tarihi cevaplarımız ile bu toprakları bölmeyi parçalamayı güçsüz bırakmayı başaramayacaklarını gösterdik Allah’ın izniyle de 16 Nisan’da bunu tescilleyeceğiz” diye ifade etti.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]