Camili Mahallesi'nin adı resmen değişti

Adapazarı Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis toplantısı Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli başkanlığında yapıldı.

Adapazarı Belediye Meclis toplantısında 6 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddeleri öncesi söz alan MHP Meclis Üyesi Erhan Acar, Şeker Fabrikası’ndan gelen kokunun tüm şehri rahatsız ettiğini belirterek, “ Kokudan adeta nefes alamaz duruma geldik. Kapı cam açamıyoruz. Konuyla ilgili gereken aciliyetle yapılmalı”dedi. MHP Meclis Üyesi Orhan Büyü ise Yenikentin yeni yerleşim bölgesi olduğunu ifade ederek, spor ve yürüyüş alanları yapılması talebinde bulundu. Büyü, belediyenin Camili’de Adapazarı Belediyesi ve Çark ile süslenen yamaç çalışmasının üst kısmının yürüyüş yolu olarak değerlendirilmesini önerdi.

Gündem maddeleri dışında konuşan Erkal Ettioğlu ise belediyelerin son cıkan yasayla çok önemli noktalara geldiğini beliretek, “Şehir içi trafik denetimleri artık belediyelere verilmeli. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde olan trafik ihtiyacı karşılamamaktadır.”dedi. Etçioğlu, deprem gerçeğine de dikkat çekerek depremin gün geçtikçe yaklaştığını belirterek mevcut binaların kontrolünün yapılmasını istedi.

Şeker Fabrikasıyla ilgili uzun zamandır çeşitli kurumların çalışma yaptığını ifade eden Başkan Dişli, “Çalışmalar yapılıyor ama çözüme kavuşamadı. Sorun çözülmezse belki fabrika oradan kalkacak gibi görünüyor”dedi.Başkan Dişli, Evrenköy Mahallesi’nde devam eden kaçak yapı sorunuyla ilgili 2005 yılında mahalle halkıyla yaptığı toplantıyı slayt gösteri eşliğinde meclis üyeleriyle paylaştı. Yıllardır devam eden sorunun çözümü için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Başkan Dişli, “Mahalle halkına kaçak yapı yapmamalarını anlatmaya çalışıyoruz. Ancak yapılıyor. Bizde yıkmak zorunda kalıyoruz. Vicdanen kabul edilebilecek bir durum değil. İnsanlar emek veriyor evini yapıyor ama kaçak olması sebebiyle bizde yıkımı yapmak zorunda kalıyoruz”dedi.

6 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda gündem maddeleri meclise geldiği şekliyle kabul edildi. Camili Mahallesi’nin isminin 15 Temmuz Camili Mahallesi olarak değiştirilmesi ittifakla kabul edildi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]