Camilerde ''Ramazan'' temizliği

Her Ramazan ayı öncesi Ferizli Belediyesi tarafından ilçe merkezi ve tüm mahallerde bulunan camilerde temizlik çalışması yapılıyor. Daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir ilçe olma doğrultusunda temizlik çalışmalarına önem veren Ferizli Belediyesi, bu yılda ramazan ayı öncesi ilçe merkezi ve tüm mahallerde ki camilerde temizlik çalışması başlattı.

Temizlik personelleri camilerde önce halıları özel makineler ile yıkıyor, ardından da mihrap, minber, vaaz kürsüsü, kütüphane, müezzin mahfili gibi bölümlerin temizliğini yapıyorlar. İki üç saat süren temizliğin ardından bir başka camide temizlik çalışmalarını sürdürüyorlar.

Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk’un talimatı ile gerçekleştirilen cami temizlik çalışmaları vatandaşlar tarafından takdir ediliyor. Vatandaşlar Başkan Soğuk ’un hizmetlerinden memnun olduklarını belirterek, "Başkanımıza ve ekibine camilerimizde başlattığı temizlik çalışmasından dolayı teşekkür ederiz. İlçemize yönelik yapılan temizlik ve diğer çalışmalardan memnunuz" açıklamalarında bulundular.

İbadethanelerin temizliğine özel önem verdiklerini belirten Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, "Dinimiz temizliğe ayrı bir önem vermektedir. Bu bilinçle belediye olarak ibadethanelerimizin temiz olması için hassasiyet gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir ortamda ibadetlerini yapmaları doğrultusunda her sene ramazan ayı öncesi tüm mahallelerimizde ki camilerimizi temizliyoruz. Yaptığımız temizlik çalışmalarının ardından tüm camilerimizi mübarek Ramazan ayına hazır hale getireceğiz" dedi.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]