Camdan sarkan çocuk, yürekleri ağızlara getirdi

Türkiye’de sünnet cemiyeti, düğün ve asker uğurlaması sırasında oluşturulan araç konvoyları bütün trafik kurallarını alt üst ediyor.

Sakarya’da bir sünnet cemiyetinde yaşı belki daha 5-6 olan bir kız çocuğu aracın arka camından sarkarak trafikte seyretmesi yürekleri ağızlara getirdi. Yetişkin birinin de diğer camdan sarkması sorumsuzluğun böylesine pes dedirtti.

Vatandaşlar, polisin de bu tür konvoylara ses çıkarmadığını, bunun doğru olmadığını belirterek, “Trafik kurallarının düğünü, sünneti, cemiyeti olmaz. Kurallar her zaman geçerli olmalı. Maazallah bu çocuk aracın camından düşse ve başka bir araç çocuğa çarpsa suç kimde? Ailesinin bu tabloya izin vermesi ise işin cabası. Avrupa’da olsa bu çocuk bu aileden alınırdı" dedi.

Vatandaşlar, bu araçların bazen polisin yanından geçtiğini ancak müdahale edilmediğini dile getirerek “ İllaki bir facia yaşanması mı gerekiyor. Polis her şartta trafik kurallarını uygulamalı. Eğer aile çocuğunun sağlığını düşürmüyorsa en azından kamu görevi yapan polis bu duruma engel olmalı.” ifadelerini kullandı. 
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]