"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, özellikle Sakarya'da 2016 Aralık ayında 205 bin toplam sigortalı çalışan sayısının 210 bin civarlarına çıktığını belirterek, "Tabii bunların içerisinde 3 bin 900 civarında iş başı eğitim programından yararlanan çalışanımız olduğunu görmek bizi memnun ediyor." dedi.

Alpay, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (SATSO) düzenlenen işbaşı eğitim programı sözleşmesi imza töreninde yaptığı konuşmada, yaklaşık 2,5 aydır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Konya'da kamuoyuna ilan ettiği "Çalışma hayatında milli seferberlik programı" dahilinde 81 ili gezdiklerini belirtti.

Şimdi ikinci tur ziyaretlere başladıklarını ve bu kapsamda Sakarya'da da çalışmalara devam ettiklerini anlatan Alpay, "Özellikle Şubat ayında çıkarılan 687 sayılı KHK ile artı istihdam teşvik programını anlatmaya çalışıyoruz. Özellikle Sakarya'da 2016 Aralık ayında 205 bin toplam sigortalı çalışan sayısının 210 bin civarlarına çıktığını görüyoruz. Tabii bunların içerisinde 3 bin 900 civarında iş başı eğitim programından yararlanan çalışanımız olduğunu görmek bizi memnun ediyor. Bugün yeni iş başı eğitim programı ile ilgili bir sözleşme imza töreni için bir araya geldik. Bu vesileyle özellikle işverenlerimize teşekkür etmek istiyorum. Bu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu ise istihdam ve teşvik destekleriyle işletmelerin istihdam sayılarının arttırılmasıyla firmaların ulusal ve uluslararası rekabet güçlerinin arttığını dile getirdi.

Kentteki istihdamın, teşvik uygulamalarıyla hızla arttığını, bunun daha da artacağını tahmin ettiklerini vurgulayan Terzioğlu, kentteki işverenleri bir an önce İŞKUR ve SGK prim teşviklerinden yararlanarak, istihdamlarını arttırmaya davet etti.

İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya da her ay kentte en az iki bin açık iş gücü ilanı aldıklarını ve bu ilanları İŞKUR'un portalında yayınladıklarını bildirdi. İşbaşı eğitim programlarıyla istihdamda milli seferberliğe Sakarya'nın çok ciddi destek verdiğini vurgulayan Kaya, "10 bin olan hedefimizi 15 bin olarak revize ettik. Bunu daha da yüksek noktalara hep birlikte taşıyacağız. Yeni açacağımız 107 kişilik işbaşı eğitim programı sözleşmesine katkısı olan herkese teşekkür ederim. Diğer firmalarımızın da İŞKUR'un bu desteklerinden, teşviklerinden yararlanmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, 5 işletmeyle 107 kişilik işbaşı eğitim programı sözleşmesi imzalandı.

Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Bilge Aydın ve işverenler katıldı.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]