Büyükşehir Belediyesi'nde yılın son meclisi toplandı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. İlave 13 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda 58 gündem karara bağlandı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında toplandı. İlave 13 madde ile 58 gündemin meclis üyelerinin onayına sunulduğu Büyükşehir Meclisi’nde AK Parti ve MHP ortak bildiriyle ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını kınadı. 17. madde kapsamında söz alan MHP Grup Sözcüsü Erkal Etçioğlu, 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz seyahat kullanımlarında bazı sorunlar yaşanabildiğini belirterek, hassasiyet gösterilmesini belirtti. Başkan Toçoğlu ise bu konuda dikkatli olunması gerektiğini dile getirerek, bürokratlarına talimat verdi.

 Başkan Toçoğlu, Yenikent’te yapılan iş merkezlerinden birinin Göç İdaresi’ne tahsis edileceğini söyledi.
Büyükşehir Aralık Meclisi’nde 58 madde meclis üyelerinin oylarına sunuldu. 1 ile 17. maddeler komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi. 18 ve 38. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ve 47. maddeler oy birliğiyle kabul edildi. 48. madde Hukuk Komisyonu’na, 49 ve 57. maddeler arasındaki 9 maddenin ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. 58. madde ise görüşülmek üzere SASKİ Genel Kurulu’na oy birliğiyle havale edildi. 57. madde kapsamında şehirde bulunan yeni duble yollardan birine ya da mevcut cadde isimlerinden birinin adının Kudüs Caddesi olarak değiştirilmesi AK Parti ve MHP gruplarıyla ortak teklif edildi. Madde; İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na görüşülmesi üzerine oy birliğiyle havale edildi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]