"Bütün kirli yatırımlar için Sakarya seçiliyor"

Tarım alanlarını yok eden, havayı kirleten, yaşam alanlarını kısıtlayan ve doğal dengeyi bozan bütün kirli sanayi yatırımlarında Sakarya’nın tercih edildiğini söyleyen MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, “Google’dan yer bakıp beğenen firmalar istedikleri izni kolayca alıyor. Bir yandan taş ocağı, bir yandan çimento fabrikası ve şimdi de doğalgaz çevrim santrali hamlesiyle şehrin geleceğini göz dikenlerin bu niyetlerine göz yumanları bu şehir asla affetmeyecektir” dedi. 

Söğütlü Beylikkışla köyü merasına yapılması planlanan doğalgaz çevrim santraline karşı çıkmak amacıyla Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan tepki toplantısına katılan MHP Sakarya Milletvekili Prof.Dr. Münir Kutluata, bölge muhtarları ile bir araya geldi. Beraberinde İl Başkanı Levent Bülbül ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ziraat Odası temsilcileriyle de görüşen Kutluata, kirli sanayi konusunda açıklama yaptı. 

"Fabrikaya övgü"

Türk Traktör fabrikasının şehrimize yaptığı yatırımı anımsatan Kutluata, "Türk Traktörün geçtiğimiz günlerde temel atma töreni yapıldı. Törene meclis programı nedeniyle katılamadım. Yönetimine bir tebrik telgrafı gönderdim. Türk Traktörün şehrime yatırım yapmasından büyük mutluluk ve onur duydum. Sakarya’yı kirli sanayinin tahrip edici etkilerinden bu ve buna benzer yatırımlar uzak tutacaktır. Bu yüzden kendilerini kutladım." 

"Sahip çıkacağız" 

Birilerinin sanki  arama motoru Google'a bakarak boş bulduğu yerlere göz diktiğini anlatan Kutluata, “Bir yandan taş ocağı, bir yandan çimento fabrikası ve şimdi de doğalgaz çevrim santrali hamlesiyle şehrin geleceğini göz dikenlerin bu niyetlerine göz yumanları bu şehir asla affetmeyecektir” dedi. Toprağımıza ve doğamıza sahip çıkmak zorunda olduğumuzu anlatan Kutluata, taş ocağı kurulmak istenen Yanık bölgesinin halkını bir kez daha tebrik etti.

"Kirli sanayi istemiyoruz"

Yaşam hayatını kısıtlayan, tarım alanlarını yok eden, havayı kirleten ve doğal dengeyi bozan bütün kirli yatırımlar için şehrimizin tercih edildiğini söyleyen Kutluata, “Kirli sanayilerini kuracak yer bulamayanlar Sakarya’da kolayca yer bulup onayları alıyor. Yanıkta bu işin bu kadar kolay olmadığını anladılar. Demir leblebi çıktı Yanık halkı” dedi. Kutluata, kirli sanayi kuruluşlarını şehirde istemediklerini sözlerine ekledi. 

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]