Bursa Müftüsü Ay'dan Taraklıda konferans

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı, Öğretim Üyesi ve Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Taraklı Müftülüğü tarafından organize edilen ‘’İslam ve Aile ‘’konulu konferans verdi.

Taraklı ilçe Müftülüğü tarafından belediye düğün salonunda düzenlenen ve Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın katılımıyla gerçekleşen ‘’İslam ve Aile ‘’konulu konferansa Taraklılı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Sunuculuğunu Ali Çelikkan’ın yaptığı program Yunuspaşa Camii Müezzin Kayyımı Sadık Bera Kurtuluş’un Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı. Ardında açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü Faruk Güneş,’’ Böyle güzel programlarımızı sizler ilgi alaka gösterdiğiniz sürece her ay değişik hocalarımızla gerçekleştirmeye devam edeceğiz diyen Müftü Güneş, Başta Prof. Dr. Mehmet Emin Ay hocamız olmak üzere konferansımıza katılan herkese çok teşekkür ediyorum ‘’dedi.

Prof. Dr. Mehmet Emin Ay,’’ Uludağ Üniversitesinden öğrencimiz olan Sayın Taraklı İlçe Müftümüz Faruk Güneş’in teklifini hiç düşünmeden kabul ettim. Aynı zamanda Sakin Şehir Taraklıda sizlerle birlikte olmaktan da büyük mutluluk duydum ‘’dedi.

Belediye Düğün salonunda gerçekleşen konferansın sonunda Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’a Taraklı Kaymakamı Muhammet Kaya tarafından Taraklı tablosu takdim edildi.

Konferansa Taraklı kaymakamı Muhammet Kaya, belediye başkanı Tacettin Özkaraman, İlçe emniyet amiri Cem Çiftçi, Sakarya İl Müftü Yardımcısı Sait Emin Arvas, Geyve Müftüsü Ali Erhun, Taraklı Müftüsü Faruk Güneş, Milli eğitim Müdürü Yakup Çakmak,CHP İlçe başkanı Kadir Güneş,SP İlçe teşkilat başkanı İsmail Güven ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Prof. Dr. Mehmet Emin Ay geceyi tarihi konakta geçirdi

Konferans için Taraklıya gelen Prof. Dr. Mehmet Emin Ay hoca, Taraklıda her Cumartesi sabah namazından sonra tarihi Yunuspaşa camiinde gerçekleşen "Sabah Namazı Buluşmasına" katılmak üzere geceyi tarihi konakta geçirdi.

Yunuspaşa camiinde sabah namazında cemaatle bulaşan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay hoca okuduğu Kur’anı Kerim, ilahi ve kasidelerle camiye gelen vatandaşları mest etti. Program sonunda camiye gelen vatandaşlar musafaha yaptıktan sonra Kardeşler lokantasında çorba ikramı yapıldı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]