Bu ülkemiz ve milletimizin birliğine yapılmış bir darbedir

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, bir grup asker tarafından yapılan bu kalkışmanın, ülkemiz ve milletimizin birliğine yapılmış bir darbe olduğunu söyledi.

Demokrasiye hançer

Esnaf ve sanatkarlar olarak, milletin kalbine saplanmak istenen bu hançeri kabullenmenin mümkün olmadığını kaydeden SESOB Başkanı Alişan, “Milletimizin iradesine sahip çıkmak için tüm halkımıza görev düşmektedir. Bu halkın iradesine yapılmış bir saygısızlıktır. Milletimizin iradesine ve demokrasimize vurulmuş bu hançeri kabul etmiyoruz. Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız” dedi.

Papuk bırakmaz

Her zaman demokrasiden yana olduklarının da altını çizen Başkan Alişan, şu ifadelere yer verdi; “Esnaf ve sanatkarlar olarak hükümetimizin ve milletimizin yanındayız.  Daima Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin, demokrasinin, hukukun savunucusu olduk, olmaya devam edeceğiz.  Büyük Türkiye Cumhuriyeti devleti, milleti ile  bu tür darbe girişimlerine papuç bırakmamış, bundan sonrada bırakmayacaktır. Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletimize yönelik girişilen bu darbe girişimini şiddetle kınıyor, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, devletimizin bekası adına şehit olan güvenlik güçlerimiz ve vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Gün birlik günü

Gün birlik ve beraberlik günüdür. Hayatı normale dönmesi için üretim ve hizmetin devam etmesi gerek. Bunun içinde kesimimize önemli görevler düşmektedir. Bizler görevimizin başındayız. ” 
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]