Bu projeyle Türkiye'de bir ilke imza atılacak!

Sakarya Barosu ve Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi çocuklarımızın ve ailenin korunmasına dair ortak bir projeyi Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un büyük desteği ile hayata geçiriyor.

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan ve SAÜ Hukuk Fakültesi öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Meral Ekici Şahin, Yrd. Doç. Dr. Murat Erdem, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yasan, Yrd. Doç. Dr. Sevda Yaşar Coşkun Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdiler.

TÜRKİYE’DE BİR İLK


Proje ile aile bireylerinin, aile olma yolunda attıkları ilk adımdan itibaren çeşitli eğitimlerle ve danışmanlık yardımı ile bilinçli ebeveyniler olması sağlanırken özellikle çocuğu suça iten nedenlerin ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Ziyarette, Türkiye’de bir ilk olacak bu projenin temel amacının çocuklarımızın ve aile birliğinin korunması olduğu ifade edilirken günümüz şartlarında değişen aile yapısının toplumun genelinde büyük sıkıntılara neden olduğuna dikkat çekildi.

ÖRNEK OLACAK


İlk defa ilimizde hayata geçen bu çalışmanın tüm ülkemize örnek olmasını beklediklerini ifade eden Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan uygulanacak yöntemler ve süreç ile ilgili Vali Hüseyin Avni Coş’a bilgi vererek kendilerinden destek istediler.

VALİ COŞ’TAN TAM DESTEK


Konuya büyük bir hassasiyetle yaklaşan Vali Coş: “Toplum düzeninin sağlanması çocuklarımızın ve en temel unsur ailenin korunması ile başlar. Bu hususta büyük önem arz eden projenizin başarılı bir şekilde uygulamaya geçmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız.” diyerek sosyal paylaşım hesabından da “Baro Başkanı Sayın Kazan ve değerli SAÜ Öğretim Üyeleri ile ailenin korunması projesini görüştük. Valiliğimiz projeye destek verecek. Teşekkür ederim.” şeklinde desteğini duyurdu.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]