Bu köylüler tüfekle fındık nöbeti tutuyorlar!

Doğu Karadeniz’de fındık mahsulünün az olmasının ardından hızla yükselen fındık fiyatları hırsızların da iştahını kabarttı. Sakarya Karasu Kızılcık Köyündeki vatandaşlar ise çareyi tüfekle nöbet tutmakta buldu.

Vardiyalı nöbet
Hızla yükselen fındık fiyatları hırsızları harekete geçirdi. Sakarya Karasu Kızılcık köyünde artan hırsızlık olayları çiftçileri çileden çıkardı. Geceleri bahçelerden çuvallanmış haldeki fındıkları çalan hırsızların madenci feneri takarak ağaçlardaki fındıkları da çaldıkları tespit edildi. Hırsızlarla baş edemeyen köy sakinleri ATV tipi araçlarla bahçeleri turlamaya başladı. Çok sayıda bahçe sahibi de pompalı tüfek ve av tüfekleri ile bahçelerde gece nöbetleri tutmaya başladı. Geceleri vardiyalı olarak nöbet tutan köy sakinleri olağandışı bir kişi gördüklerinde jandarma ekiplerine haber veriyor.

Çare kalmadı
Artan hırsızlık olaylarından dolayı bu yönteme mecbur kaldıklarını belirten Savaş Hancı, “Bu aralar hırsızlık olayları çok artı. Biz de köy giriş çıkışında nöbet tutuyoruz. Nöbetin bitiminde Köy Muhtarımız İsmail Hakkı Topaloğlu beraberinde diğer nöbetçileri getiriyor ve biz de nöbeti devrediyoruz” dedi. Köy Muhtarı İsmail Hakkı Topaloğlu ise, aynı zamanda Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı olduğunu ifade ederek, “Bu konuyu diğer muhtar arkadaşlarımızla da görüşüyoruz. Sadece fındıklık değil evler de soyulmaya başlanmış Herkes bu konuda duyarlı olursa hırsızlığın önüne geçilebilir” dedi.

Ekip kurduk
Konu ile ilgili emniyet birimleri ile de uyumlu çalıştıklarını ifade eden Topaloğlu, “Fındıklarımız bu yıl iyi para yaptığından dolayı hırsızların fındığa yöneldiğini ve evlerin soyulmasının durduğunu özellikle fındık bahçelerine yöneldiğini, emniyet birimlerinden de bilgi aldık. Bahçelerde toplanmış fındıkları çuval olarak ve toplanmamış fındıklarıda dallardan toplayıp çalıyorlar. Bunun için bizde köyümüzün gençlerinden oluşturduğumuz gönüllü nöbetçilerimiz geceler vardiyalı olarak nöbet tutuyorlar ve ayrıca köy giriş çıkışlarında da ATV\'lerle yine gençlerimiz nöbet tutuyorlar” dedi.

Devriye geziyorlar
Köy giriş ve çıkışlarında nöbet tutan gençlerden Bahtiyar Hordoloş ise “Köyde 5-6 arkadaşımızın tarladan olsun harmandan olsun fındığını çalmışlar. Biz de böyle köyün giriş ve çıkışlarında devriye geziyoruz ve fındıkları kolluyoruz” dedi. Köyde fındığı çalınan ve fındık bahçesinde gece elinde silahı ile nöbet tutan Fuat Alıcı da, “Gece geç saatlerde bahçeye gelen hırsızlar 12 çuval fındığımı çaldılar. Ve ben de sabah fındığın çalındığını fark ettim. Hemen jandarmayı aradım ve jandarma geldi araştırma falan yaptı gitti ve ben de sonucu bekliyorum. Biz de silahlanıp fındığımızın başında sabah kadar nöbet tutuyoruz” dedi.

Hordoloş’tan ziyaret
Köyde fındıkları çalınan vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretine giden, Karasu Ziraat odası Başkanı Fikri Hordoloş, “Akşam Fuat arkadaşımızın toplanmış fındığını çalmışlar, fındıklıktan. Biz de kendisine geçmiş olsuna geldik. Son günlerde bu fındık hırsızlığı artmakta olup vatandaşlar da kendi imkanlarıyla fındık bahçelerinde gece gündüz nöbet tutuyorlar. Toplanmamış fındık bahçelerinden de fındıkları toplayıp çalıyorlar. Çuvallanmış fındıkları da çalıyorlar. Onun için vatandaşlar kendi imkânlarıyla köyün giriş ve çıkışlarında olsun bahçelerde ve harmanlarda vardiyalı olarak nöbet tutuyorlar” dedi. 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]