Bu haftasonu Sakarya'da ne yapılır?

Yeni yılın ilk hafta sonunda evde durmak istemiyor ve gidebileceğiniz etkinlikler arıyorsanız sizin için birkaç önerimiz var. 

Tiyatro

Tiyatro - “Mirasyedi”

Sosyal Gelişim Merkezi Geleneksel Görsel Sanatlar Atölyesi tarafından hazırlanan “Mirasyedi” adlı tiyatro oyunu izleyiciyle buluşuyor. Oyunun biletleri tüm Sosyal Gelişim Merkezleri’nde ücretsiz.




Bir Delinin Hatıra Defteri- Tiyatro

Ülkemizde oynanan ilk tek kişilik oyun olan Bir Delinin Hatıra Defteri'ni Genco Erkal 50 yıl sonra yeniden yorumluyor.

Nikolay Gogol'un en sevilen öykülerinden olan bir Delinin Hatıra Defteri 1965 yılında sahneye uyarlanmış ve ülkemizde ilk tek kişilik oyun olarak Genco Erkal tarafından Ankara Sanat Tiyatrosu'nda oynanmıştı. Yıllar boyunca sanatçı aynı eseri üç kez, üç değişik yorumla sahneledi. Şimdiki yapım oyunun 50. yıl kutlaması olarak gündeme geliyor. Gogol'un toplumsal kara mizah başyapıtı bir kez daha güldürürken içimizi acıtacak.

07 Ocak Pazar akşamı Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Salon 1'de yapılacak olan tiyatrı 20.00'da başlayacak bilet fiyatları ise 46 TL ile 56 TL arasında değişiyor
Pepee - Tiyatro

Çocukların sevgilisi Pepee, çocuklarla buluşmak için Sakarya'ya geliyor.  7 Ocak Pazar günü Adapazarı Kültür Merkezi'nde gerçekteşecek olacak etkinlik 13.00 , 15.00 , 17.00 saatlerinde 3 ayrı seans olacak. Bilet fiyatları ise 30 TL
Sergi 

Ey Hüzünler Şehri’ fotoğraf sergisi

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ‘Kudüs: Ey Hüzünler Şehri’ isimli fotoğraf sergisi 7 Ocak Pazar gününe kadar OSM’de sanatseverleri ağırlamaya devam edecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ‘Kudüs: Ey Hüzünler Şehri’ isimli fotoğraf sergisi OSM’de sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor. Sanatçı Süleyman Gündüz’ün objektifinden yansıyan Kudüs karelerinin yer aldığı sergi, 7 Ocak Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Sanatçı Süleyman Gündüz’ün objektifinden yansıyan karelerden oluşan ‘Kudüs: Ey Hüzünlerin Şehri’ isimli fotoğraf sergimiz 7 Ocak Pazar gününe kadar Ofis Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebiliyor. Tüm sanatseverleri bekliyoruz” denildi.
“Camdan Dokunuş” sergisi

Açılışı 20 Aralık 2017 Çarşamba günü saat 18:00’de yapılan, Meyçem Ezengin ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Camdan Dokunuş” mozaik sergisi, 20 Aralık - 20 Ocak tarihleri arasında Sakarya Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
 

"Taraklı Tanıtım Günleri" ni ziyaret edin

Taraklı Kaymakamlığı ve Taraklı Belediyesince hazırlanan "Taraklı Tanıtım Günleri" Agora alışveriş merkezinde başladı.
Tanıtım faaliyetleri üç gün boyunca devam edecek.
MHP'nin şölenine katılın

MHP Sakarya İl Teşkilatı ve İlçe teşkilatlarının yaptığı çalışmalar sonucu İl ve ilçelerden MHP’ye büyük katılımın olacağı şölende Ülkücü sanatçı Ahmet Şafak’ta sahne alacak.

MHP İl Başkanlığının düzenlediği ve hazırlıklarını aralıksız sürdürdüğü ve büyük katılımın olacağı  “2019 için harekete geçiyoruz şöleni” 7 Ocak Pazar günü saat 15:00’da Atatürk Kapalı spor salonunda başlayacak.
 
Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşüne katılın

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi tarafından Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşü düzenleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 İlde Sarıkamış harekatında şehit olanlar için yürüyüş düzenleniyor. İlimizde de Sarıkamış harekatının 103. Yılında Sarıkamış dağlarında şehit olan dedelerimizi ve onların nezdinde tüm şehitlerimizi yad etmek amacıyla , Sakarya Gençlik Merkezi Adapazarı'nda yürüyüş gerçekleştirecek. 7 Ocak 2018 Pazar günü saat 09:45’de Adapazarı Olimpik Yüzme Havuz’unda toplanacak olan gençler , saat 10:00’da yürüyüşe başlayacaklar.
 
Doğa yürüyüşüne katılın

Kış ayında olmamıza rağmen mevsim normalleri üzerinde seyreden hava şartlarını değerlendirebilirsiniz. Şehirde düzenlenen doğa turlarına katılarak hem temiz hava eşliğinde spor yapmış olacaksınız, hem de yeni yerler görmüş olacaksınız.

Şehirdeki bazı doğa yürüyüş turları

"Tura katılmak istemem kendi imkanlarımla gezerim" diyeler,

Sinemaya gidin

Bu hafta vizyona giren  Yönetmenliğini Kıvanç Baruönü'nün yaptığı  Çağlar Çorumlu, Özge Özberk, Ozan Güven, Özkan Uğur, Zafer Algöz, Cem Yılmaz'ın oynadığı komedi tarzındaki film Arif V 216 şehrimizde de gösterime girdi.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]