Bot alabora oldu: 1 kişi kayıp

Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki bir gölete balık tutmaya giden Sakaryalı iki arkadaşın bulunduğu bot alabora oldu. Suya düşen iki kişiden biri kayboldu. Bir kişi yüzerek kurtuldu. Kayıp kişi için gölette arama çalışması yapılıyor.

Edinilen bilgiye göre, Abdullah Ümit Ortaç (25) ve Hayrettin Yalçın (33) balık tutmak için Adapazarı'ndan Arıklar Göleti'ne geldi. İki arkadaş,  gölete açılıp ağ bıraktıkları sırada botları alabora oldu. Ortaç ve Yalçın suya düştü.
Yalçın, yüzerek kıyıya çıkmayı başardı. Ortaç ise suda kayboldu.

Hayrettin Yalçın'ın yakındaki bir eve giderek yardım istemesi üzerine durum güvenlik güçlerine bildirildi. Bunun üzerine gölete gelen AFAD, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibi ile Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri gölette arama çalışması başlattı. Ortaç'ın yakınları da olayı haber alıp gölete gelerek arama çalışmalarını izledi.

Gece boyunca yapılan aramalardan bir sonuç alınamadı. Aramalara dalgıçlarında katılması bekleniyor.

 

Kocaeli’de dün akşam saatlerinde balık tutmak için botla açıldıkları gölde kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor. Kaybolan gencin ise alabora olan botta çıktığı balık avına ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştığı ortaya çıktı.

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Seyitaliler köyünde bulunan Arıklar göletine balık tutmak amacıyla iki metrelik şişme bot ile açılan Sakaryalı iki gençten biri, dün akşam saatlerinde gölün içerisinde kaybolmuştu. Yaşanan olayda, 33 yaşındaki Hayrettin Yalçın ve 26 yaşındaki Abdulkadir Ümit Ortaç, Arıklar göletine açıldıkları şişme botun kuvvetli rüzgar nedeniyle alabora olması sonucu gölete düşmüştü. Kıyıya kadar yüzmeyi başaran Hayrettin Yalçın, arkadaşının kendisiyle birlikte kıyıya çıkmadığını görünce en yakındaki eve giderek ekiplere haber verilmesini sağlamıştı. Kaybolan Ortaç'ı arama çalışmaları sabah saatlerinde yeniden başlarken, Ortaç'ın daha önce alabora olan botla çıktığı balık avına ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştığı ortaya çıktı.

Deniz polisi de destek veriyor

İtfaiye, AFAD ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerinin dün akşam saatlerinden itibaren başlattığı arama kurtarma çalışmaları bugün de devam etti. Arama kurtarma çalışmalarına Kocaeli il merkezinden gelen Deniz Polisi dalgıçları da destek verdi. Suyun altında görüş mesafesinin çok düşük olması sebebiyle dalgıçların hareket kabiliyetinin sınırlandığı öğrenildi. Gölet içerisinde bulunan sazlık alanları ve göletin altından geçen dere yatağının oluşturacağı akıntıyı hesaplayan arama kurtarma ekipleri, gölet içerisinde bir alan belirleyerek çalışmalarını bu alanda yoğunlaştırdı. Ekiplerin dün akşam saat 19.00 sularında başlayan arama kurtarma çalışmaları, aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Kocaeli’de önceki akşam arkadaşıyla birlikte balık tutmak için açıldıkları gölette bindikleri botun alabora olması sonucu kaybolan 26 yaşındaki Abdulkadir Ümit Ortaç'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Seyitaliler Mahallesi'nde bulunan Arıklar Göleti'nde balık tutmak isterken botun alabora olması sonucu suya düşerek kaybolan Ortaç'ın cesedi kaybolduğu noktaya yakın bir yerde bulundu.

Ortaç'ın cansız bedeni arama ekiplerince sudan çıkarıldı. Gencin akınlarının bekleyişi cesedin çıkartılmasıyla birlikte yerini gözyaşlarına bıraktı.

Önce akşam Sakarya'dan Arıklar Göleti'ne balık tutmaya giden Sakaryalı 33 yaşındaki Hayrettin Yalçın ve 26 yaşındaki Abdulkadir Ümit Ortaç, botla göle açılmış. Botun alabora olması sonucu suya düşen iki arkadaştan Hayrettin Yalcın yüzerek kurtulurken Ortaç kaybolmuştu.

Kocaeli’de önceki akşam arkadaşıyla birlikte balık tutmak için açıldıkları gölette bindikleri botun alabora olması sonucu kaybolan ve cansız bedenine ulaşılan Sakaryalı 26 yaşındaki Abdulkadir Ümit Ortaç'ın ölümü sevenlerini acıya boğdu. Ortaç'ın olay yaşanmadan 4 gün önce nişanlandığı ortaya çıktı.

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Seyitaliler Mahallesi'nde bulunan Arıklar Göleti'nde balık tutmak isterken botun alabora olması sonucu suya düşerek kaybolan Ortaç'ın cansız bedeni bugün bulundu.
Ortaç'ın ölüm haberi ailesini, nişanlısını ve sevenlerini hüzne boğdu.

Ortaç'ın sosyal medyadaki hesabında 19 Mart'ta nişanlandığına dair paylaşımın olduğu görüldü. Sevenleri sosyal medya hesabından duygularını paylaştı.

Önce akşam Sakarya'dan Arıklar Göleti'ne balık tutmaya giden Sakaryalı 33 yaşındaki Hayrettin Yalçın ve 26 yaşındaki Abdulkadir Ümit Ortaç, botla göle açılmış. Botun alabora olması sonucu suya düşen iki arkadaştan Hayrettin Yalcın yüzerek kurtulurken Ortaç kaybolmuştu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]