Boş vagonlar korku saçıyor

Mithatpaşa Garı'nda atıl durumda bulunan tren vagonları korku saçıyor.

Yüksek Hızlı Tren hattı inşası nedeniyle 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren seferlerine ara verilen Adapazarı-İstanbul banliyö tren seferleri, o tarihten beri yapılmıyor. Seferlerin başlamaması nedeniyle birçok tren vagonu, istasyonlarda kullanılmayan raylarda bekletiliyor.

Mithatpaşa'da bulunan ve uzun süredir çalışmayan Ada Trenin vagonları alkol ve madde bağımlılarına ev sahipliği yapıyor. Camları kırık olan ve çevresinde çok sayıda alkol şişesi bulunan vagonlar bölgedeki vatandaşlar için büyük tehlike yaratıyor.

Konuyla ilgili SakaryaRehberim.com'a açıklamalarda bulunan bir vatandaş, "Yıllardır Adapazarı-İstanbul seferlerinin tekrardan başlamasını bekliyoruz. Maalesef bu henüz gerçekleşmedi. Geçen onca zamanın ardından bu vagonlar kaderine terk edildi. Seferler başlamayınca, vagonlar da böyle ortada kaldı ve bu mahalleli için sıkıntı yarattı. Kimliği belirsiz kişiler vagonları camlarını kırmış ve kapılara zarar vermiş. Vagonlar, madde bağımlılarının evi gibi. Geceleri burada kalıyorlar. Biz artık bu duruma bir çare bulunmasını istiyoruz. Ya tren garımız eskisi gibi aktif olsun ya da bu vagonlar buradan kaldırılsın" dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]