'Bizi yıldırmaya çalışıyorlarsa...'

İdare mahkemesinin verdiği kararla berberler pazar günleri artık dükkanlarını açabilecek.

Adapazarı, Arifiye, Erenler ve Serdivan İlçesi\'nde bulunan toplam 1850 berber için meslek odasının geçen yıl aldığı toplu tatil kararı için Sakarya İdare Mahkemesi AVM\'lerde kuaförlerin Pazar günü açık olmasını gerekçe göstererek, yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Fakat bu karar ardından yeni bir süreç başladı. 

Berberlerin büyük bir kısmı yasağın devam etmesini isterken, bir kısmı ise alınan karardan memnun. Bizde SakaryaRehberim.com olarak konuyu berberlere sorduk.

İşte aldığımız cevaplar;
Mahkeme kararı ile berberlerin yeniden pazar günleri dükkan açabilmesine olanak sağlayan esnaf kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

Hukuk çerçevesindeki haklarını kullandığını belirten esnaf, kanunlar gereği ruhsat alarak hafta sonu çalışmanın mümkün olduğunu söyledi. Kendisinin de gerekli yasal harcı ödeyerek bu ruhsatı aldığını belirtti. Aynı zamanda işletmesinin Berberler Odası'na değil Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı olduğunu vurguladı. 

Kendisine yönelik eleştirilere de cevap veren esnaf 'Kanunda pazar günleri açmak mecburidir diye bir madde yazmıyor, isteyen açabilir. Burada bir hak ihlali varsa oda pazar günleri para kazanmak isteyen esnaflar içindir' dedi.

İşte o açıklamaların tamamı;
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]