Bitkisel ürünler nasıl kullanılmalı?

Bitkisel ürünlerde zayıflama ilaçlarından, aktarlarda satılan karışımlara, zayıflama çaylarına kadar çok geniş bir pazar söz konusudur.

Birçok bitkisel kaynaklı ürünler yıllardır kullanılmakta ve yararlı olduğu bilinmektedir. Bununla beraber bazı bitkisel ürünler kullanıcılar üzerinde ciddi yan etkilere neden olabilmektedir. Ticaretini yapanlar kullanıcılara bu bitkisel ürünlerin çoğunun natürel oldukları söylemektedirler.

Bitkisel ilaçlar kullanılmadan önce test edilmezse güvenli oldukları söylenemez. Bu ürünlerden bazıları toksik maddeler ve polen içerir ki; bu durum bazı kişilerde hastalıklara neden olabilmektedir. Bazılarının içresinde üzerindeki etikette belirtilmeyen steroid ve östrojen gibi maddeler bulunabilmektedir.

"Doktor gözetiminde kullanılmalı"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Balcı Ahmet, "Bitkesel ilaçların zaten bizim gibi aktariye ve doğal bitki satan yerlerde satılması yasaktır. Bunlar eczanelerde doktor gözetiminde alınması gerekir. Bitkisel otlarda doktorların denetiminde ve ya tanıdığınız bu konuda bilgili kişilerden bilgi alınarak kullanılmalıdır. Bakanlığın izni olan ürünlerin alınması ve doktorun tavsiyesine, diyetisyenin tavsiyesine göre kullanması gerekir. Onun aksi halinde yanlış şeyler kullanılır, istenmeyen olaylar meydana gelebilir. Basında da bazı olaylar duyuluyor. Merdiven altında yapılan ürünler, izin olmadan piyasaya çok mallar sürülüyor. Her gün yeni ürünler çıkıyor. Bu ürünler bakanlığın izniyle kullanılmalı. Mesela bakanlık bronşit hastalığı için satılan "deniz yosunu" adlı ürünün satışını yasaklamıştı. Ama piyasada hala satıldığını duyuyoruz. Buna da dikkat etmeleri gerekir. Bizim insanımızda birşey yok denildiği zaman daha çok konunun üstüne gidiliyor. İlla çocuğunun bronşiti için birşeyler alacak. Konunun üstüne üstüne gitmeye gerek yok. Bugün internete girsinler bu nedir diye sorduğunda bilgi karşısına çıkıyor. Sözün kısası bizim vatandaşımız, biz de dahil biraz tembeliz. Sağlık hassasiyet bir konu. Yanlış birşey kullanırsın hayatınla ödersin, sakat kalırsın ya da hasta olursun" şeklinde konuştu.

İşte Balcı Ahmet'in açıklamaları:

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]