Birkaç dakika yüzünden bir senelik emekleri çöpe gitti

Üniversiteye giriş için yapılan YGS sınavına birkaç dakika geç kalan adaylar görevliler tarafından içeriye alınmayınca büyük kargaşa yaşandı.

Sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkan adaylar, trafik yoğunluğu sebebiyle sınava girecekleri okullara ulaşmakta güçlük çekti. Özellikle Sakarya Üniversitesi'nde adeta trafik kilitledi. Bu sene 10:00'da başlayan sınav için 09:45'de bina kapıları kapatıldı.Öğrenciler, henüz sınav saati gelmeden kapılar kapatılınca dışarıda kaldı. 

Sakarya'da 23 bin 658 adayın katıldığı sınav için öğrenciler önceden belirlenen okullarda dersliklere alınırken, trafik nedeniyle yetişemeyen bir çok aday binaya alınmayınca mağdur oldu.

Vatandaşlar, görevlilerle tartışarak uzun süre öğrencileri içeriye sokmaya çalışsa da başarılı olamadı.

Sınava giremeyen öğrenciler ve velileri fakültelerin önünde toplanarak duruma isyan etti, öğrenciler göz yaşlarına boğuldu. Öğrenciler ve veliler sınav giriş kağıtlarının arkasına konuyla ilgili dilekçe yazarak Yükseköğretim Kurumu'na (YÖK) göndereceklerini belirtti.

Birkaç gün önce İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Sınava girişler için son saat 09:45. Tedbirinizi alın, okullara bu saatten önce gelin" şeklinde uyarıda bulunmuştu.

Sakarya'nın dört bir yanında sınavdan sonra da trafik, bir süre ilerlemekte güçlük çekti. Bir takipçimizden gelen bilgilere göre bazı kavşaklarda yarım saatten fazla trafik aksaklığı yaşandı.

 

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]