Birahane cinayetinde iddianame tamam

Adapazarı Ankara Caddesi'ndeki bir birahanenin sahibini öldürdüğü ve çalışanını da yaraladığı öne sürülen sanık hakkında müebbet hapis talebiyle dava açıldı.

18 Ocak'ta Ankara Caddesi'nde bulunan alkollü restoranda meydana gelen olayda, iş yeri sahibi Mahmut Aşli tabancayla vurarak öldürdüğü, çalışan F.T.'yi de yaraladığı iddiasıyla tutuklanan D.B. hakkında iddianame hazırlandı.

Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, şüpheli D.H'nin savunmasında meşru müdafa nedeniyle olayı gerçekleştirdiğini iddia etmiş ise de tespitlerden anlaşılacağı üzere ilk ateşi açanın kendisi olduğu, ateş açtıktan sonra maktulü takip etmeyerek olay yerinden ayrılarak olayı sonlandırma imkanı varken bu durumu tercih etmeyerek maktulün arkasından gidip , maktul ile karşı karşıya gelerek kavga etmelerinin ve kavga esnasında karşılıklı olarak birbirlerine ateş açmalarının meşru müdafa olarak değerlendirilemeyeceği ifade edildi.

İddianamede, sanık hakkında kasten öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası istendi.

Sanığın ayrıca 'olası kastla yaralama', 'silah kanununa muhalefet' ve 'silahlka ateş etmek' suçlarından da cezalandırılması istendi.

Davanın görülmesini önümüzdeki günlerde başlanacak.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]