Bir yılda 14 bin kişi yüzme havuzunu kullandı

Sakarya Valiliği Sakarya Yüzme Havuzunun kullanım oranlarını açıkladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan Sakarya Yüzme Havuzu ile ilgili Valiliğin yaptığı açıklama şu şekilde;



Sakarya Yüzme Havuzu başta İl ve yurtiçi müsabakalar olmak üzere, önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 2016 yılı Ocak ayında Minikler Teşvik Müsabakaları, il içi teşvik ve vize yarışmaları, Olimpik Kulaçlar Yüzme Yarışları, Okul Sporları tüm kategoriler, Temmuz Ayında Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası, Aralık ayında TYF Ön eleme ve Sakarya İl Karması seçmeleri yapıldı.

2017 yılında ise; Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Ocak ayında düzenlenen Okul Sporları Gençler (Kız-Erkek) İl Birinciliğine 19 okuldan 51 sporcu, Şubat ayında düzenlenen Gençler (Kız-Erkek) Türkiye Yüzme Grup Birinciliğine 18 il 75 okul 360 sporcu, Mart ayında düzenlenen Küçükler (Kız-Erkek) Yüzme İl Birinciliğine 44 okuldan 120 sporcu ve son olarak nisan ayında düzenlenen Yıldızlar (Kız-Erkek) Yüzme İl birinciliğne 35 okuldan 131 sporcu katıldı.

12 Kulvarlı, 50 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğinde ve 3 metre 5 santim derinliğindeki Yüzme Havuzumuzda kulüpler, sporcular, vatandaşlar ve engelliler, haftanın 6 günü belirlenen gün ve saatlerde faydalanabiliyor.

Sakarya Yüzme Havuzunda 2017 Yılı Mart Ayında Kulüp Kursiyer kullanım sayısı 14.471, İl karması sporcuların kullanım sayısı 590, bireysel kullanım sayısı 1.372 olmak üzere toplamda 14.433 hemşehrimiz yüzme havuzunu kullanmıştır.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]