Bilgi İşlem personellerine kadro şoku

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuda çalışan taşeron işçilerin koşulsuz şartsız kadroya alınacağı açıklamalarıyla taşeron işçiler büyük sevinç yaşarken, kamu hastanelerinde çalışan Bilgi İşlem personeli hayal kırıklığına uğradı.

Ülkemizde yıllardır gündemde olan taşeron işçilerinin kadroya alınması ve kıdem tazminatı düzenlemeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun açıklamalarıyla “Müjde” ibaresiyle kamuoyuyla paylaşıldı. Yapılan açıklamalarda kamuda bulunan 450 bin taşeron işçinin devlet işçisi (4D) olarak kadroya alınacağı ifade edilirken, Belediye ve İl Özel İdarelerin de çalışan taşeron işçiler için ise özel sözleşmeli kadro yapılacağı kaydedildi. Toplamda 950 bin taşeron işçisini ilgilendiren karar geniş yankı uyandırdı. Taşeron işçiler merakla kadroya nasıl geçeceklerini, geriye dönük kıdem tazminatlarını ve yeni haklarını ve maaşlarını araştırıyor.

Sağlık Bakanlığı hastanelerde çalışan tüm Temizlik, Güvenlik, Tıbbı Sekreter, Hasta Kabul Personeli gibi birçok taşeron personelin sigorta dökümleri ve bilgileri TDMS'ye (Tek Düzen Muhasebe Sistemi) girmeye başladı. Çalışanların herhangi bir nedenle işten çıkarılması durumunda kıdem tazminatlarını alabilmesi için bu veriler TDMS'ye giriliyor. Ancak iddialara göre Sağlık Bakanlığı, Bilgi İşlem personellerini bu çalışmaların dışında tuttu.

Sosyal medyada seslerin duyurmaya çalışan HBYS (Bilgi İşlem) personelleri twitter’da defalarca TT oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu dahil tüm bakanlıklara mesaj gönderen HBYS personelleri akıbetleri konusunda net bir açıklama bekliyor. Sakarya'daki Bilgi İşlem personelleri de kadroya geçeceklerine dair bir müjde bekliyor.

HBYS PERSONELLERİ HASTANELERDE NE İŞ YAPAR?

Kısaca özetlemek gerekirse; Bilgi İşlem Personelleri hastanelerde tam zamanlı olarak çalışan kişilerdir. HBYS Personeli hastanelerde kullanılan Hastane Bilgi Yönetim Sisteminde oluşan aksaklıkları gideren takibini yapan, hastanelerdeki tüm bilgisayar yazıcı barkot yazıcı vb. ürünlerin donanımsal ve yazılımsal işlerini yapan, network ve ağ sisteminin kurulması ve güvenliğini sağlayan, kamera sisteminin arızalarını gideren, kurumda bulunan sunucuların kurulum ve bakımını yapan ve sayamayacağımız birçok işler yapan personeldir. HBYS Personeli yaptığı tüm işlerin emirlerini kurum amirlerinden alır. Aynı şekilde izin işlemleri de çalıştığı kurumdan yapılır. Kurum amirlerinin izni olmadan şehir dışına çıkamaz, gecenin bir yarısı veya hafta sonları hastane bilgi sisteminde bir arıza oluştuğunda arızaya müdahale ederek sistemin çalışmasını sağlar.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]